18-годишното момче, което пострада тежко при верижната катастрофа край Панчарево

...
18-годишното момче, което пострада тежко при верижната катастрофа край Панчарево
Коментари Харесай

Изписаха 18-годишното момче, пострадало при катастрофата край Панчарево

18-годишното момче, което пострада тежко при верижната злополука край Панчарево преди 2 седмици, през днешния ден беше изписано от УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ".

18-годишния Александър, който пострада доста тежко при верижната злополука край Панчарево преди 2 седмици, е изписан през днешния ден от Клиниката по ортопедия и травматология на болничното заведение.

Младежът се усеща добре и няма самообладание да се прибере у дома, оповестиха от лечебното заведение.

На момчето са направени четири интервенции едновременно. Интервенцията е траяла през целия ден. Оперирани са фрактурите на китката му, на лъчевата кост и на лакътя от другата страна, където е имало тежко накъсване на костта. Извършена е и реорганизация на доста тежко увреждане с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката.
 Двете девойки, ранени в злополуката до Панчарево, са в устойчиво положение
Двете девойки, ранени в злополуката до Панчарево, са в устойчиво положение

Те са настанени в болница " Св. Анна "

Травмите на ръцете на младежа, който е в 12 клас, няма да му попречат да си гледа уроците и да се приготви за кандидатстване, само че възобновяване му ще е дълго и ще са нужни чести контролни прегледи.

" Не скърбя за нищо. Понякога Господ ни изпраща тествания, които ни вършат по-силни. Радвам се, че съм тук, че съм, жив, че колата ме е запазила. Само това има значение. Не мога да схвана хора, които съжаляват за пари и за движимости, а не ценят здравето и живота. ", споделя Александър. Автомобилът на момчето е платен втора ръка. Около година лишило на него и на татко му, с цел да прегледат всяка част от колата. " При използваните коли в никакъв случай не знаеш в какво положение са. Много е значимо да провериш и всички въздушни възглавници дали са на мястото си ", изяснява Младежът. Изглежда, че точно това го е избавило при ужасяващия преден удар.

Пострадалото момче е признато в УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " на 6 септември в доста тежко положение, с действителна заплаха за живота. То е прекарало в реанимация 4 дни, където лекароте са съумели да го стабилизират. След това го поели гръдните хирурзи, които се погрижили за тежката травма на белия дроб, а след това била осъществена и комплицираната ортопедична интервенция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР