18-годишно момиче от Стара Загора е с 400 шева, след

...
18-годишно момиче от Стара Загора е с 400 шева, след
Коментари Харесай

18-годишна е с 400 шева, след като приятелят й я обезобрази с макетно ножче и обръсна главата й

18-годишно момиче от Стара Загора е с 400 шева, откакто приятелят ѝ я обезобрази с макетно ножче, а по-късно обръсна главата ѝ. Това съобщи NOVA, като посочи, че са били нарязани ръцете, краката и гърдите ѝ, носът ѝ е бил строшен, а хипотетичният причинител - арестуван за 72 часа, а по-късно освободен. 

" На 26 юни брачният партньор ми се обади и ми сподели, че щерка ни е пребита грубо и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с огромна дълбочина. По скалпа ѝ имаше голям брой рани от машинката. Емоционалното ѝ положение е сринато. Тя ми описа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, само че в началото никой не ѝ е дал отговор. След това мъжът споделил: " Аз съм " и тя е отворила. Според мен претекстът на закононарушението е ревнивост. Бяха дружно четири месеца. Преди случилото се нямахме индикация за принуждение. Не е имало закани ", описа майката на момичето.

" Има разминавания сред изказванията на прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил признания. Как и кой реши, че това е лека телесна щета? От болничното заведение бяха в потрес, когато видяха в какво положение е момичето ", показа другарка на потърпевшата.

От месец младата жена не се среща с никого и единствено мълчи. Близките на 18-годишното момиче към момента се опасяват и пазят своята идентичност и тази на жертвата в загадка.

Мъжът се показва за охранител в локална дискотека и трениращ бойни спортове. Потърсен е в дома му, само че не е открит. От малкия екран са му изпратили известие в обществените мрежи, само че и там не е дал отговор.

Мъжът, на 26 години, в началото е бил арестуван за 72 часа. След като Районният съд взема мярка непрекъснат арест, Окръжният го пуска, като счита, че телесната щета е лека, а не междинна, каквато е била експертизата при първичното освидетелстване. Близките на момичето желаят правдивост.

Малко по-късно от Районната прокуратура в Стара Загора изпратиха мнение, в което се показва, че нападателят на 18-годишното момиче с букви Г.Г. е притеглен като обвинен.

" На 27.06.2023 година в Районна прокуратура - Стара Загора е постъпило съобщение от ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора за стартирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с потърпевшо лице - 18-годишната Д.М. По случая незабавно е почнало следствие под управлението на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора и проверяващ орган от Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора. Проведени са първични дейности по следствието - оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване и освидетелстване на потърпевшата ", показват от обвиняването.

Оттам прибавят, че на идващия ден - 28 юни, причинителят е притеглен в качеството му на обвинен, че предизвикал междинна телесна щета на 18-годишната, и е бил арестуван за 72 часа.

" На 01.07.2023 година прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд - Стара Загора искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения Г.Г. Районен съд - Стара Загора е почел настояването на Районна прокуратура - Стара Загора и е взел мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения Г.Г. ", се споделя в позицията на прокуратурата.

След това обаче обвиненият е обжалвал определението и съдът е отменил задържането му.

" Обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районен съд - Стара Загора пред по-горната инстанция Окръжен съд - Стара Загора. Със свое дефинитивно определение от 05.07.2023 година Окръжен съд - Стара Загора е отменил определението на Районен съд - Стара Загора и задържането на обвинения Г.Г. Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за правене на спомагателна здравна експертиза с оглед установяване типа и характера на породената телесна щета на потърпевшата Д.М. След правене на в допълнение назначената съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще реши за взимане на съответна мярка за неотклонение с оглед публичната заплаха на осъщественото закононарушение и квалификацията на действието ", допълват от обвиняването.

Инфо: dir.bg

Тагове: Стара Загора момиче обезобразена макетно ножче приятел
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР