18-годишно момиче, лишено от родителски грижи, издаде първата си стихосбирка,

...
18-годишно момиче, лишено от родителски грижи, издаде първата си стихосбирка,
Коментари Харесай

Момиче без родители издаде стихосбирка

18-годишно момиче, лишено от наставнически грижи, издаде първата си стихосбирка, озаглавена " Дневник за фантазии ". Книгата е обръщение за силата на фантазиите, позитивизма и вярата.

Минка Кирилова, наричана от приятелите ѝ Мони, не познава биологичните си родители. Когато е на 3 години, я осиновява приемно семейство. Десетилетие по-късно приемният й татко умира, а приемната й майка се разболява тежко. Налага се Мони да се реалокира в нов град и да се върне в дом за деца. Тогава за първи път прописва лирика.

" Всичко стартира на смешка. С времето стихотворенията се трансфораха в дълго търсения лек, от който душата ми се нуждаеше. Това съумя да ме запази и да ми помогне да подредя възприятията си ", споделя Мони. Първото си стихотворение " Свят без обич " написа в час по музика. Служителка в дома го прочита инцидентно и я предизвиква да продължи да твори.

" В интерес на истината, не мисля, че има подобен свят. Има свят, в който хората са егоистични, само че няма свят без обич. Обаче в оня интервал в живота ми, тогава в действителност си споделях, че няма свят без обич. Казах си: всеки мисли за себе си, не мисли за другите. Но в този момент считам, че това не е по този начин ", откровена е Мони.

Момичето признава, че обича да написа за всичко, само че най-много за любовта. А неотдавна сбъдва и едно от най-съкровените си стремежи - издава лична стихосбирка " Дневник за фантазии " с тираж от 1300 броя. Книгата е реалност благодарение на неправителствената организация " Операция плюшено мече ".

В своя дневник за фантазии преди всичко Мони е записала желанието си да стане психолог, с цел да оказва помощ на хората, които имат потребност да бъдат чути. Всички компликации, през които минава в живота си, я научват да гледа с усмивка на нещата и да си припомня, че постоянно има решение на проблемите.

Изданието се продава за да се съберат средства за образованието на Мони.

Мони дава подпис на Орлин Горанов

Можете да подкрепите Мони и нейния предстоящ живот като студентка, като си вземете интерактивния дневник-стихосбирка " Моят свят. Дневник за фантазии " във всяка книжарница на Orange, както и онлайн.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР