18-годишният щангист стана вицеевропейски шампион по вдигане на тежести, взе

...
18-годишният щангист стана вицеевропейски шампион по вдигане на тежести, взе
Коментари Харесай

Русе празнува титлите на Стилиян Гроздев

18-годишният щангист стана вицеевропейски първенец по повдигане на тежести, взе злато в изхвърлянето.

Русе чества от вторник вечерта представянето на 18-годишния Стилиян Гроздев, който отбрани името на България на Европейското състезание по повдигане на тежести, в категория до 62 кг. Русе и България имат своя Европейски първенец по повдигане на тежести в изхвърлянето! 18-годишният Стилиян Гроздев, ученик на школата на Тежкоатлетически състезателен клуб – Русе, стана първи в придвижването изхвърляне и вицеевропейски първенец в дуела.

Стилиян Гроздев, който се приготвя от години под управлението на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, победи безапелационно в първото придвижване – изхвърляне своите противници записвайки три сполучливи опита – на 125, на 132 и на 135 кг. Трети в това придвижване остана другият представител на България в надпреварата – Владимир Урумов, който съумя да изхвърли 130 кг.

Във второто придвижване – изтласкване Стилиян, който беше извеждан на подиума от персоналния си треньор Радослав Атанасов и старши треньорът на националния отбор Иван Иванов, записа сполучливи опити на 152 и на 158 кг.

При последният си опит на 165 кг, той не съумя да вдигне щангата и по този начин загуби златото. В последна сметка, русенецът събра дуел от 293 кг, което му донесе среброто в крайното класиране. Владимир Урумов остана четвърти с дуел от 282 кг.

В залата в Букурещ, където се организира шампионата, бяха президентът на ТСК – Русе доцент доктор Кирил Панайотов и треньорката Кръстина Атанасова, които поддържат русенските състезатели.

Стилян Гроздев е една от младите очаквания на български щанги. Той е европейски първенец за юноши от Полша при 17-годишните и златен медалист от Израел при 20-годишните юноши. Миналата година взе бронз в изтласкването от Европейското за мъже в Сплит, а преди три години бе трети при 20-годишните в Литва. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР