18-годишният ни плувец Антъни Иванов все още се вълнува от

...
18-годишният ни плувец Антъни Иванов все още се вълнува от
Коментари Харесай

Антъни Иванов си пожела повече конкуренция в родните басейни

18-годишният ни плувец Антъни Иванов към момента се вълнува от своето достижение на международното състезание в Будапеща, където записа осмо място. За последно българин беше плувал на край на международно състезание преди 10 години. Антъни е наясно какво е постигнал, само че упоритостите му са за доста повече.

" Последното такова показване беше на Михаил Александров 2007 година Много се веселя, че точно аз върнах България на картата на плуването. Надявам се след две години да се класирам още по-напред. Изправих се против доста титулувани състезатели. На финала имаше европейски, олимпийски и международни първенци. В полуфинала имаше няколко международни и европейски първенеца, които отпаднаха.

Радвам се, че аз съумях да ги изхвърля, по този начин да се каже, от финала и да вляза аз ", сподели Антъни в предаването " Тази заран " в ефира на bTV часове, откакто се завърна в България. 

Той стартира съществени занимания в басейна, когато е на 10 години. 

" С родителите ми взехме решение, че имам по-голям късмет с плуването, в сравнение с с футбола. Имах по-голям късмет за развиване. Мисля, че сме създали верния избор. В началото не ми беше скучно. После започнах да върша по едно и също нещо. Трябва да се примириш с това, тъй като ти би трябвало, с цел да постигнеш високите си цели.

Всеки ден съм по 2 пъти в басейна и един път упражнявам за мощ и устойчивост. Каквото каже треньорът ", коментира многократният републикански първенец на България.

Антъни не крие, че е имал и интервали на застой в кариерата си, само че те не са му повлияли мощно.

" Никога не съм желал да се откажа изцяло. Имал съм падения и застои, само че не и такива, че да взема решение да спра ", безапелационен е младежът.

Животът на Антъни най-вероятно ще продължи в университет в Съединени американски щати - родината на неговия кумир - най-титулувания състезател на олимпийски игри Майкъл Фелпс.

" Обмислям да изучавам в Съединени американски щати. Не съм решил изрично в кой университет. Имам няколко оферти ", сподели той и добави изрично: " За момента не мисля да променям родния байрак ".

Съединени американски щати ще бъде ново предизвикателство за българина, който няма конкуренция по родните басейни.
" В момента в България няма кой да ме победи най-малко в бътерфлая. Пожелавам на българските плувци да се развиват, с цел да мога да имам конкуренция ", сподели 18-годишният първенец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР