18-годишният Александър, който пострада много тежко при катастрофата край Панчарево

...
18-годишният Александър, който пострада много тежко при катастрофата край Панчарево
Коментари Харесай

18-годишният Александър, който пострада тежко при катастрофата край Панчарево, беше изписан

18-годишният Александър, който пострада доста тежко при злополуката край Панчарево преди 2 седмици, беше изписан през днешния ден от Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ “.

Ученикът от СПГЕ " Джон Атанасов “ се усеща добре и няма самообладание да се прибере у дома. " Сега идва интервалът, в който пациентите стават " непослушни “ и от време на време не помнят да се пазят “, изясни на смешка доктор Радоил Симеонов, един от лекарите, които направиха на младежа четири интервенции едновременно. В интервенцията, която продължи през целия ден, бяха оперирани фрактурите на китката, на лъчевата кост, на лакътя от другата страна, където е имало тежко накъсване на костта. Извършена беше и реорганизация на доста тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката.

" Разбирам нетърпението ти, и аз съм бил на твое място. Като младеж ме блъсна кола и по този начин взех решение да стана травматолог “, показа с пациента доктор Симеонов. Той увери Александър, който е в 12 клас и желае след техникума да учи компютърни науки, че контузиите на ръцете няма да му попречат да си гледа уроците и да се приготви за кандидатстването. Въпреки това възобновяване ще е дълго и ще би трябвало да се виждат постоянно за контролни прегледи.

" Не скърбя за нищо. Понякога Господ ни изпраща тествания, които ни вършат по-силни. Радвам се, че съм тук, че съм, жив, че колата ме е запазила. Само това има значение. Не мога да схвана хора, които съжаляват за пари и за движимости, а не ценят здравето и живота. “, споделя Алекс. Момчето не инцидентно загатва автомобила си, който е платен втора ръка. Около година лишило на него и на татко му, с цел да прегледат всяка част от колата.

" При използваните коли в никакъв случай не знаеш в какво положение са. Много е значимо да провериш и всички въздушни възглавници дали са на мястото си “, изяснява младият мъж. Изглежда, че точно това го е избавило при ужасяващия преден удар.

Припомняме, че потърпевшото момче беше признато в УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ “ на 6 септември в доста тежко положение, с действителна заплаха за живота. Той прекара в реанимация 4 дни, където съумяха да го стабилизират. След това го поеха гръдните хирурзи, които се погрижиха за тежката травма на белия дроб. След тях пристигна ред за комплицираната ортопедична интервенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР