18-годишната Ивет Стайкова, която е обвинена в убийството на баба

...
18-годишната Ивет Стайкова, която е обвинена в убийството на баба
Коментари Харесай

Ивет, задържана за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, иска в сливенския затвор, защото там било интересно

18-годишната Ивет Стайкова, която е упрекната в убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, показва извънредно необичайно държание в Софийския апелативен съд. Момичето с алена коса се усмихваше, правеше похвали на правосъдната защита, оглеждаше залата и прозорците, искаше да поседне, слагаше си и си махаше качулката и даже шумно се прозя, когато арбитър Калин Калпакчиев разгласи, че остава в ареста, написа „ 24 часа “.

Минути преди този момент Ивет даже му подсказа, че за закононарушението, за което е упрекната, я грози пожизнен затвор без подмяна, с което сподели, че е наясно с Наказателния кодекс, само че не и обезпокоена.

Наред с усмивките и държанието на дете, което не схваща тъкмо за какво е там, Ивет потреперваше и мъчно се задържаше неподвижна за повече от няколко секунди. С ненаситност си говореше и със правосъдната защита.

„ Всичко е игра “. Това споделила Ивет на приятеля си Виктор, при който живяла седмица преди гибелта на баба си. Тя му признала, че желае да нарани него и своите близки, „ с цел да го пробуди “. Точно тогава, на 14 октомври, тя му налетяла с нож.

Въпреки че е слабичка и висока не повече 1,60 м, Ивет била много нападателна, разказали нейните близки. Това била и една от аргументите да не е при майка си, на която редовно посягала.

На 20 октомври момичето буйствало и във влака София-Пловдив. Скочила да бие кондуктора, а преди този момент майка с деца. Това била и повода да бъде отведена в психиатрията в Пазарджик. Там Ивет била с белезници и вързана с колани през гърдите и през краката, тъй като налитала да бие и личния състав.

Искам да пребивавам най-сетне, сподели пред съда Ивет.

Стайкова съобщи, че „ може да отиде при някогашен другар, при неговата майка, може и при своята, също и в сливенския (затвор – бел. ред.), тъй като там е забавно, а може да си живее и в следствения арест ”.

Предстои правене на психиатрична експертиза. Определението на Софийския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР