18-годишен младеж от Поморие беше задържан за серия от кражби

...
18-годишен младеж от Поморие беше задържан за серия от кражби
Коментари Харесай

Удар на поморийската полиция! Следствен експеримент разкри опасен взломаджия

18-годишен юноша от Поморие беше арестуван за серия от обири след блестяща акция на полицията в Поморие. Стефан съумял да удари 3 жилища за по-малко от 2 седмици, оповестява " Флагман ".

Наглостта на ловкия юноша нямала граници. Той се промъквал тихомълком в домовете на жертвите си, които набелязвал авансово, до момента в който те спят и обирал всичко, което му хареса, в това число и персоналните им документи. Бързата работа чиновниците на Районно ръководство – Поморие е причина локалните да си отдъхнат и към този момент да спят умерено.

„ Много невъзмутим, доста сръчен и остроумен, доста нагъл. Не се знае какъв брой още къщи е бил набелязал да обере през това лято”, разкриха проверяващи.

Установено е, че за интервала сред 15 и 28 юни той обрал най-малко 3 къщи. На 15-и – измежду бял ден, в 15:30 ч. следобяд, Стефан влезнал в квартирата на 31-годишния Б.П от Монтана и му лишил персоналните документи и сумата от 40 лв., които били оставени на масата. Седмица по-късно – на 23-ти, от частен дом на стара жена, ловкият апаш съумял да отмъкне две дамски чанти, съдържащи мобилния телефон на 70-годишната поморийка, както и сумата от 1335 лева Докато правил кражбата старата дама гледала телевизия в другата стая. Изглежда този триумф го е направил прекомерно самонадеян, така в идващото закононарушение – на 28-и, съумял да отмъкне цялостен тв приемник от вкъщи на 57-годишна поморийка – още веднъж измежду бял ден. Това, което не знаел обаче било, че полицията към този момент е по петите му.

Той е арестуван единствено ден по-късно. Униформените не пестили време и средства, с цел да доближат до тази информация. С младия помориец е извършен следствен опит, който посочил механизма на закононарушенията. Младежът употребявал канцеларско ножче, с което срязвал комарниците на отворените поради жегите порти, промъквал се в домовете на хората и крадял, каквото свари.

По-голямата част от откраднатите предмети са открити и конфискувани. Работата по случая продължава от чиновниците на Районно ръководство – Поморие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР