18 души от дома за хора с увреждания в с.

...
18 души от дома за хора с увреждания в с.
Коментари Харесай

Коронавирус в дома за хора с увреждания в село Джурково

18 души от вкъщи за хора с увреждания в с. Джурково са дали позитивни проби за ковид. Тринадесет от тях са на домуващи. Едно от проучването е подозрително и ще бъде повторено. Така настанените в общественото заведение с COVID-19 стават общо 16, стана ясно от данните на Областния спешен щаб в.
Преди дни в инфекциозната клиника на УМБАЛ " Свети Георги " са били признати три дами от същия дом. Има и петима инфектирани от личния състав – здравна сестра и 4 санитари. Взети са проби на общо 58 души. В дома живеят 39 лица и всички са изследвани. Персоналът е от 25 души трима са в отпуск и не са тествани.
 Коронавирус и в Общинския съвет в Пловдив, тестват всички съветници Коронавирус и в Общинския съвет в Пловдив, тестват всички съветници
Девет от последните 22 случая с коронавирусна зараза в Пловдивска област са от град Пловдив. Сред тях е и общински консултант от Плов...
„ Към този миг обстановката е овладяна. Няма място за суматоха, тъй като са подхванати всички противоепидемични ограничения, има задоволително дезинфектанти и защитни средства. В дома има един доктор и пет медицински сестри. Сградата е на три етажа с два входа, което дава опция да се изолират позитивните пациенти, както и да се поставят грижи за по-леките случаи с клиника ", сподели регионалният шеф Дани Каназирева. Тя добави, че по-тежко заболелите ще бъдат приети в болница в МБАЛ Асеновград, където има свободни кревати. Каназирева заяви още, че за денонощието са 36 оздравели, общо досега 844 са преборили болестта. През последните 24 часа има двама приети в болница от новите 8 случая и те са в приемливо положение. На домашно лекуване са 376 души, под карантина 357.
Общо 1349 са потвърдени случаи на ковид в Пловдив и региона. По общини към днешна дата те са разпределени по този начин: Пловдив – 934, Карлово – 53, Кричим – 26, Хисаря – 11, Родопи – 85, Стамболийски – 22, Калояново – 8, Перущица – 23, Раковски – 12, Марица - 39, Асеновград – 70, Брезово – 2, Куклен – 12, Садово – 16, Първомаи? – 7, Съединение – 14, Сопот – 9, Лъки – 6.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР