177 цивилни са спасени от територията на „Азовстал“ в Мариупол.

...
177 цивилни са спасени от територията на „Азовстал“ в Мариупол.
Коментари Харесай

Шойгу: 177 цивилни са спасени от територията на „Азовстал“

177 цивилни са избавени от територията на „ Азовстал “ в Мариупол. Почти 2000 националисти се предадоха. Това сподели по време на съвещание на колегията на съветското военно министерство министърът на защитата Сергей Шойгу, предава

" Блокадата на цех " Азовстал " продължава. Цивилните, държани там от украински националисти, бяха евакуирани от територията на завода. Спасени са 177 души, в това число 85 дами и 47 деца. На всички е оказана квалифицирана здравна и психическа помощ ", добави още Сергей Шойгу.

Шойгу сподели още, че блокираните в завода националисти са почнали да се предават: " В момента 1908 души са предали оръжие. Да напомня, че преди този момент там предадоха оръжие 1387 морски пехотинци. “

На 16 май беше реализирано съглашение за извеждането на ранените украински бойци от територията на металургичния цех „ Азовстал “.

На 21 април съветският президент Владимир Путин на среща с министъра на защитата Сергей Шойгу назова нападението против Азовстал за несвоевременно и подреди да бъде анулирано, като инструктира военните да блокират тази индустриална зона, тъй че „ с цел да не лети муха “. На 4 май Шойгу сподели по време на конферентна връзка, че остатъците от украинската военна формация са били несъмнено блокирани по целия периметър на „ Азовстал “, съветските въоръжени сили не престават да се пробват да ги убедят да сложат оръжие и да освободят цивилни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР