17 съоръжения по АМ Хемус и АМ Тракия имат нужда

...
17 съоръжения по АМ Хемус и АМ Тракия имат нужда
Коментари Харесай

17 съоръжения по магистралите Хемус и Тракия имат спешна нужда от ремонт

17 уреди по Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Тракия " имат потребност от ремонт, тъй като са в неприятно експлоатационно положение. " Ако тази и идната година не правим тези планови поправки, ни грози заплахата след 3-4 години да затворим в някои сектори и двете автомагистрали ", съобщи районният министър Николай Нанков на конференция в Министерския съвет.

Припомняме, че на държавното съвещание през предходната седмица министър председателят Бойко Борисов изиска от Нанков да изготви решение, при което да тече ремонт на всички мостове, които имат потребност от това. Регионалният министър дава обещание да има до понеделник (20 август) " график и механизъм, по който ще стартираме и ще осигурим финансирането ".

Миналата година са ремонтирани 7 уреди по двете автомагистрали, тази година ремонтираме 5 – 3 на Автомагистрала " Хемус ", измежду които оборудването на „ Коренишки дол “ (37 км.), оборудването на 33,600 км в посока от Варна към София, покрай тунел " Витиня ", оборудването на " Потоп " и две мостови уреди на Автомагистрала " Тракия " - на 20-ти километър и на 37-ми километър. За последния мост Нанков подсети, че е бил " компроментиран ", когато преля общинският язовир при Ихтиман. За ремонта на всичките мостови уреди, които районният министър изброи и са в развой на ремонт, били планувани над 130 млн. лв..

Нанков съобщи, че било хубаво, че били направени работните планове и градивните мнения за ремонт на всичко, което би трябвало да се ремонтира. А до края на годината щял да бъде почнат ремонтът на още три уреди – две по Автомагистрала " Хемус " и едно на Автомагистрала " Тракия ".

Нанков прикани водачите да бъдат търпели преминавайки през сектори, на които текат ремонтни действия, тъй като това се прави в името на тяхната сигурност. " Не би трябвало да чертаем апокалиптични картини. Поддържани са в съответни градивни и експлоатационни характерности, в нелошо положение, само че експлоатационният им период от 40-45 години е на път на изтече ", добави още Николай Нанков.

Междувременно поради повреда по електропреносната мрежа краткотрайно спря тока в тунел " Кривия " на път I-1 /E-79/ Благоевград – Кулата, в региона на Кресненското дефиле.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР