17 камиона ще доставят днес различни продукти от първа необходимост

...
17 камиона ще доставят днес различни продукти от първа необходимост
Коментари Харесай

Нов конвой с хуманитарна помощ пристигна в Газа от Египет

17 камиона ще доставят през днешния ден разнообразни артикули от първа нужда в палестинската територия, където обстановката е сериозна след две седмици на израелска обсада и въздушни удари, последвали нападението, подхванато на 7 октомври против Израел от " Хамас ".

Малко по-рано управляващите в Газа, следени от ислямисткото придвижване, оповестиха, че броят на убитите при израелски офанзиви от началото на спора е надхвърлил 4600 - данни, които не са тествани по самостоятелен път, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вчера от Египет в Газа през граничния пункт " Рафах " към този момент влязоха 20 камиона. Това бе първата филантропична помощ, доставена в палестинската територия от началото на спора.

Тя обаче е извънредно незадоволителна, като е възлизала на едвам 4 % от дневните доставки преди 7 октомври, съгласно Организация на обединените нации. По оценки на международната организация е належащо всеки ден да идват по 100 камиона с филантропична помощ в пренаселената линия Газа, където живеят към 2,4 милиона души, половината от които са малолетни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР