17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на Даная.

...
17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на Даная.
Коментари Харесай

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев към този момент вижда света през очите на Дана я. Момичето изпадна в мозъчна гибел, а родителите му без съмнение взеха решение да дарят органите на щерка си. Трансплантирани са двата бъбрека, както и роговиците на 15-годишното момиче, показва.

Преслав бил на годините на Даная, когато лекарите споделили, че ще влезе в листата на чакащите за трансплантация на роговица. „ Ходихме на лазерни процедури, само че роговицата стартира да изтънява и нямаше късмет да се подложи на лазерно лекуване, тъй като не можа да се стопира заболяването и към този момент оттова трябваше да го запишем в листите за чакащи за трансплантация ”, спомня си бащата на момчето Валери Недялков.

Две години очакване и очакванията почнали да наподобяват напразни, до момента в който едно телефонно позвъняване преди дни не трансформирало живота им. „ Обадиха ни се преди 3 дни и ни споделиха, че са намерили донор за Преслав ”, споделя майката на момчето Румяна Иванова.

На фона на насладата от получения късмет да върне зрението на дясното си око, родителите на Преслав не крият голямата болежка от гибелта на едно 15-годишно дете. „ Съчувстваме най-много на фамилията. Те губят едно младо дете. Не може да се зарадваме. Просто няма по какъв начин нито да се радваш, нито нищо. На никого да не се постанова такова нещо ”, сподели Валери Недялков.

Така, светът на две изцяло непознати фамилии внезапно станал общ. Преслав самичък изискал да се запознае с майката на Даная.

„ Не знам по какъв начин да ви го обясн я. Почувствах ги за близки. Каза ми, че ме обича, да бъда добър . Ще се чуваме, ще се виждаме ”, сподели трансплантираното момче.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР