17-годишната тийнейджърка Вилма Андерсон изчезва безследно на 14 ноември 2019

...
17-годишната тийнейджърка Вилма Андерсон изчезва безследно на 14 ноември 2019
Коментари Харесай

Мигрант обезглави 17-годишната си бивша приятелка

17-годишната тийнейджърка Вилма Андерсон изчезва безследно на 14 ноември 2019 година в покрайнините на градчето Удевала в югозападна Швеция.

Около две седмици по-късно полицията намира глава, която след обширен разбор се оказва, че е на търсеното момиче. Започнато е следствие, вследствие на което е задържан някогашният й другар – 23-годишният Ахмед Шабаз от Ирак. В момента против него е повдигнато обвиняване за преднамерено ликвидиране, което той отхвърля да е направил.

Арест за двойка, разнасяла куфар с човешки остатъци

По данни на следствието Шабаз е подхванал жестокото ликвидиране, когато Андерсон се е отбила у тях, с цел да си вземе нещата след раздялата им. Тогава 23-годишният юноша я обезглавил и опаковал главата й в алуминиево фолио, след което я скрил в дома си, осведомят международните организации.

Обвиненията против Шабаз станаха обществено известни едвам предходната седмица, а детайлностите по делото раздрусаха радикално гражданското общество в скандинавската страна, която има репутацията на една от най-сигурните страни в света.

23-годишният иракчанин твърди, че Вилма Андерсон е била жива, когато е напуснала дома му, само че проверяващите са намерили чантата и палтото на момичето в един от дрешниците в къщата на обвинения. Освен това част от съседите в квартала, където е живяла двойката, са уверени, че чули женски писъци.

Процесът против Ахмед Шабаз е плануван за 26 май.

In Sweden the boyfriend of 17 year-old Wilma Andersson has been arrested for her murder.

The 23 year-old kurdish man had decapitated the girl and carried around a suitcase with the girl's head and some of her underwear in it. pic.twitter.com/mrjyutjama
— Tiina Wiik (@SwanOfTuonela) May 13, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР