17-годишната поп звезда Кристиан Костов стана първият българин, носител на

...
17-годишната поп звезда Кристиан Костов стана първият българин, носител на
Коментари Харесай

Кристиан Костов с европейска награда за дебют

17-годишната поп звезда Кристиан Костов стана първият българин, притежател на премия EBBA – European Border Breakers Awards. Наградите се връчват на дебютиращи европейски реализатори, добили огромна известност отвън границите на личната си страна.

Кристиан научи новината преди минути в ефира на предаването „ Евробокс “ на стратегия „ Хоризонт “ в изявление с музикалния редактор Жени Монева. „ Наградата е неповторима! Много съм благополучен! Не мога да допускам! Всичко върви нагоре за мен и то тъй като стъпих на сцената в България! “, сподели Кристиан в ефира на „ Евробокс “. Тази премия включва Кристиан в звездния тим на младите реализатори в Европа, измежду които са другите носители на наградата Адел, Индила, Александра Стан и Дуа Липа, добави Жени Монева.

Официалното връчване на премиите EBBA ще се състои на блестяща гала в Грьонинген, Холандия на 17-ти януари 2018 година, където той ще пее онлайн. Наградата ще му бъде връчена персонално от легендата на английската музика Джулс Холанд.

Събитието е част от неповторимия за Европа фестивал за поп и рок музика „ Евросоник “. Те са подкрепени от Европейската комисия по програмата „ Creative Europe “ и се реализират с медийната поддръжка на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио.

Кристиан Костов реализира първата си огромна победа на състезанието „ Евровизия 2017 “ в Киев. Тогава той извоюва за България второто място, най-високото достижение за страната ни в този влиятелен европейски конкурс. Това негово присъединяване способства и за друга значима стъпка в кариерата му – той доби огромна известност в цяла Европа с песента “Beautiful Mess”.

Следващият връх, който Кристиан може да покори в границите на EBBA дружно със слушателите на БНР и всички българи, е премията на публиката - Public Choice Award, която ще бъде резултат от онлайн гласоподаване. Условията ще бъдат оповестени при започване на декември на уеб страницата на БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР