17-годишна ученичка е починала в двора на 96-о средно училище

...
17-годишна ученичка е починала в двора на 96-о средно училище
Коментари Харесай

Ученичка почина в двора на училище в столичния квартал „Люлин“

17-годишна ученичка е умряла в двора на 96-о приблизително учебно заведение „ Лев Н. Толстой “ в столичния квартал „ Люлин “. Приятели на момичето са обвинили екипа на Бърза помощ, че е просрочен.

Инцидентът е станал към 19:30 часа в четвъртък. Момичето било с другари на пейки в дворана учебното заведение, когато й прилошало. Това описа охранителят на учебното заведение Димитър Василев.

Приятелите й се пробвали да й окажат първа помощ. Обадили се и на незабавния телефон 112. Линейката е пристигнала 11 минути след подаване на сигнала, само че лекарите единствено са установили гибелта на ученичката.

Причината за нещастния случай все още не е ясна.

„ Дойде едно момиче и сподели: „ Момиче припадна! “. Отидох, момичето беше седнало, придържаха го и го пръскаха с вода. Вече се бяха обадили няколко пъти на 112 за кола за спешна помощ. Тя пристигна може би след 10 – 15 минути. Но майката пристигна преди колата за спешна помощ и се опита да го свести. Обаче... просто бях очевидец по какъв начин детето угасна... в ръцете на майка си “, описа охранителят Димитър Василев пред бТВ.

„ В 20:09 ч. получаваме сигнал по системата 112 за припаднало 17-годишно момиче. Веднага, на първата минута, потегля колата за спешна помощ и в 20:20 часа е на мястото на случая. За голямо наше страдание заварваме момичето умряло “, сподели представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Малко след 21 часа лекарите са извикани още веднъж поради тежка нервна рецесия на майката, добави Сунгарски. По думите й екипът е идва за 12 минути.

„ За страдание, гневни хора посрещат колата за спешна помощ, стартират да ритат по нея, да блъскат по колата – тя просто не е била позволена до страдащата майка “, изясни говорителката на Спешна помощ.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР