17 години след като игра финал на световното първенство в

...
17 години след като игра финал на световното първенство в
Коментари Харесай

Аржентина изхвърли световния вицешампион Сърбия

17 години откакто игра край на международното състезание в Торонто, Аржентина още веднъж се намесва в огромната баскетболна игра на Мондиала. Този път обаче в Китай.

В полуфинал, в който всички чакаха лесна победа на Сърбия, „ гаучосите” победиха с 97:87 и към този момент са в огромната четворка. Там латиноамериканците чакат спечелилия от двойката Съединени американски щати – Франция, които играят на следващия ден.

Снимка: fiba.com

Невероятен дуел изигра Луис Скола. На 39 години като че ли той отхвърля да остарее. Скола, който носи екипа на китайския „ Шанхай Шаркс”, се отличи с 20 точки, а високият едвам 179 см гард на „ Реал” Мадрид Факундо Кмапацо довърши „ орлите” с дабъл-дабъл от 18 точки и 12 асистенции.

Снимка: fiba.com

За сърбите единствен, който заслужава положителни думи е крилото на „ Сакраменто Кингс” в НБА Богдан Богданович, който осъществя 21 точки.

Сърбия стартира международното в Китай със самочувствието на сребърен медалист от шампионата на планетата в Испания през 2014 година Всички експерти предричаха, че звездната селекция на легендата Александър Джорджевич ще спори за разпределението на оценките, само че вместо това, от на следващия ден на „ плавите” им следва борба за местата от пето до осмо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР