160 души от Русия попадат в новия санкционен пакет на

...
160 души от Русия попадат в новия санкционен пакет на
Коментари Харесай

160 руснаци попадат в новия санкционен пакет на ЕС

160 души от Русия попадат в новия санкционен пакет на Европейски Съюз, който през днешния ден бе признат от Съвета на Общността. Също по този начин 3 банки на Беларус са изключени от системата SWIFT.

В новите наказания са включени 14 олигарси и известни имена в съветския бизнес в металургичния, аграрния, фармацевтичния, телекомуникационния и цифровия бранш, както и членовете на техните фамилии, а също така  146 съветски сенатори, които са утвърдили решението на държавното управление за контракта за другарство и взаимопомощ с така наречен Донецка и  Луганска национална република.

Също по този начин се вкарват нови ограничавания за експорт на морска навигация и радиокомуникационни технологии, а съветският корабоплавателен указател е прибавен към листата на държавните предприятия, които също попадат под финансовите наказания.

Банките в Беларус, които ще бъдат изключени от системата SWIFT, са Банката за развиване на Беларус, Белагропромбанк и Дабрабит. Очаква се ограниченията да бъдат признати на писмена процедура и по-късно оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз. Така ограничаващите ограничения до този миг, свързани с съветската инвазия в Украйна, обгръщат общо 862-ма души и 53 формирания. 

Европейският съюз прибавя още съветски олигарси и публични лица към черния си лист със наказания поради войната в Украйна, да затегне контрола върху преводите на криптовалути, както и да се насочи към морския бранш. Това са съобщили дипломати, представени от Агенция Франс Прес.

Страните членки също по този начин дадоха зелена светлина за изключване на три беларуски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за офанзивата на Русия в Украйна, заяви в Туитър френската задача, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Новият пакет европейски наказания против съветски ръководещи и олигарси включва над 100 лица, съобщи висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел пред Европейския парламент в Страсбург.

Европейският съюз би трябвало изцяло да употребява съществуващите финансови принадлежности, с цел да се оправят с украинския рецесия, уточни от своя страна холандският министър председател Марк Рюте.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР