160 души от Русия попадат в новия санкционен пакет на

...
160 души от Русия попадат в новия санкционен пакет на
Коментари Харесай

160 руснаци попадат в новия санкционен пакет на ЕС

160 души от Русия попадат в новия санкционен пакет на Европейски Съюз, който през днешния ден бе признат от Съвета на Общността. Също по този начин 3 банки на Беларус са изключени от системата SWIFT.

В новите наказания са включени 14 олигарси и известни имена в съветския бизнес в металургичния, аграрния, фармацевтичния, телекомуникационния и цифровия бранш, както и членовете на техните фамилии, а също по този начин 146 съветски сенатори, които са утвърдили решението на държавното управление за контракта за другарство и взаимопомощ с така наречен Донецка и Луганска национална република.

Също по този начин се вкарват нови ограничавания за експорт на морска навигация и радиокомуникационни технологии, а съветският корабоплавателен указател е прибавен към листата на държавните предприятия, които също попадат под финансовите наказания.

Банките в Беларус, които ще бъдат изключени от системата SWIFT, са Банката за развиване на Беларус, Белагропромбанк и Дабрабит. Очаква се ограниченията да бъдат признати на писмена процедура и по-късно оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз. Така ограничаващите ограничения до този миг, свързани с съветската инвазия в Украйна, обгръщат общо 862-ма души и 53 формирания.

Европейският съюз прибавя още съветски олигарси и публични лица към черния си лист със наказания поради войната в Украйна, да затегне контрола върху преводите на криптовалути, както и да се насочи към морския бранш. Това са съобщили дипломати, представени от Агенция Франс Прес.

EU adding 160 Russian oligarchs, senators to sanctions blacklist: von der Leyen
— AFP News Agency (@AFP)

Страните членки също по този начин дадоха зелена светлина за изключване на три беларуски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за офанзивата на Русия в Украйна, заяви в Туитър френската задача, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР