16 състезатели на СК Калагия“ при Общински младежки дом –

...
16 състезатели на СК Калагия“ при Общински младежки дом –
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи състезателите и треньорите на СК „Калагия“

16 състезатели на Семеен кодекс „ Калагия “ при Общински юношески дом – Русе бяха отличени през днешния ден от кмета на община Русе Пенчо Милков. Това стана на спонтанна къса гала в залата за тренировки на клуба. Спортистите бяха наградени за последния си триумф като народен екипен победител от Републиканското състезание по Ушу, където възпитаниците на ръководителя на клуба и основен треньор Мария Неделчева завоюваха 56 медала.


„ Резултатите, които постигате в клуба не са свързани единствено с асимилиране на умения в региона на източните бойни изкуства, само че тук тренировките на мозъка и тялото имат надълбоко въздействие върху характера на тези, които ги упражняват. Освен достиженията на шампионати, вие възпитавате неизменност, непримиримост и прецизно следване на избрани правила, резистентност при посрещане на компликации и провокации, както и почитание към престижи и съперници. А това са качества, които са нужни и скъпи повече от всеки път в актуалното ни общество “, сподели Пенчо Милков в късото си одобрение към членовете на клуба, треньорите и родителите на младите състезатели.


Спортистите получиха от кмета грамота и почетен орден на община Русе за триумфите си. След тях Пенчо Милков отличи и основния треньор на клуба и ръководител на Семеен кодекс „ Калагия “ Мария Неделчева и старши треньора Искра Бонева, като Неделчева бе наградена и със златна значка на община Русе. При връчването ѝ Милков не пропусна да означи и изключителната роля на Неделчева през последните над 30 години за установяването и одобряването на културния продан и икономическото съдействие на община Русе с Китай. Тя е и създател и ръководител на Дружеството за българо-китайско другарство.
Състезателите на Семеен кодекс „ Калагия “ посрещнаха кмета и екипа му с къса проява на бойни изкуства, а на самата гала участваха и родители на спортистите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР