16 палестински деца от Ивицата Газа са загинали през първата

...
16 палестински деца от Ивицата Газа са загинали през първата
Коментари Харесай

16 убити и хиляди ранени палестински деца за тази година

16 палестински деца от Ивицата Газа са починали през първата половина на 2019 година, заяви в сряда Центърът за човешки права " Ал-Мезан ".

В отчета се споделя, че към 1 233 други палестински деца са били ранени, до момента в който са взели участие във Великия марш на завръщането, а 17 други са били арестувани.

В отчета се акцентира, че израелските сили " не престават систематичните си нарушавания на палестинските права " в линията Газа, изключително над децата.

Представените данни сочат увеличение на броя на убити и ранени деца, както и на броя на арестуваните.

Центърът осъди рестриктивните мерки, наложени на хората в Газа като част от продължаваща и противозаконна обсада, която нарушава интернационалното право и човешките права на хората в Газа.

Той означи, че децата са най-засегнати от директни и косвени израелски експанзии.

Центърът прикани интернационалната общественост за незабавна стъпка към прекъсване на тези нарушавания.

Около два милиона палестинци живеят в Газа, чиято стопанска система е претърпяла години на израелски и египетски блокади, както и последните съкращения на задгранична помощ и наказания от Палестинската самостоятелна власт, противникът на Хамас в Западния бряг на Израел.

Израел твърди, че блокадата е нужна, с цел да спре доставките на оръжия за Хамас, с които водят три войни, откогато групата пое надзор над Газа през 2007 година, две години откакто Израел изтегли своите заселници и войски от дребния крайбрежен анклав. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР