16 нови влакчета ще купи столичният “Метрополитен. Обществената поръчка е

...
16 нови влакчета ще купи столичният “Метрополитен. Обществената поръчка е
Коментари Харесай

Метрополитен още 16 мотриси за подземната железница в София за 250 млн. лева

16 нови влакчета ще купи столичният “Метрополитен ”. Обществената поръчка е за 250 млн. лева, а компаниите могат да подават предложения до 15 март.

Влакчетата би трябвало да дойдат у нас до три години. 8 от тях ще се движат по бъдещото уголемение на третата линия на метрото до “Слатина ”.

Останалите ще са по старите линии на метро. Там до момента се движеха съветски влакове, само че в този момент компании от Русия не могат да вземат участие поради европейските наказания. Няма да има спънка непознати компании да вземат участие в тази поръчка, тъй като те могат да се съобразят с настоящата транспортна автоматика и да основат блока за ръководството.

Освен това е оповестена и социална поръчка за построяването на нова метростанция сред “Люлин и “Обеля ”. Тя ще е в “Модерно предградие ” и ще коства 47 млн. лева без Данък добавена стойност.

Срокът за подаването на предложения е до 8 март. Победителят ще би трябвало да изготви работен план и строителство, както и да достави нужното съоръжение.

Метростанцията се намира до жп гарата в “Обеля ”, а през нея минава линията София-Кюстендил. Така пасажерите ще могат да се качват непосредствено от метрото на влака.

Новата спирка ще разреши и по-добро систематизиране на интервалите за придвижване на влаковете. Строителството ще би трябвало да завърши за 3 години.

Очаква се тя да се употребява сред 8 и 12 хиляди души дневно.

Изграждането на метростанцията е остаряла концепция на общината и бе планувана в проектите за уголемение на метрото. Това е повода сред спирките “Обеля ” и “Сливница ” да се остави по-голямо разстояние - 2,2 км, с цел да се построи междинна станция.

Сега тя може да започва, тъй като към този момент има обезпечено финансиране по програмата “Транспортна съгласуваност 2021-2027 година ”

Трасето ѝ стартира от действителен ням коловоз в метродепо “Обеля ”. Така компанията ще би трябвало да направи преустройството на действителен двуколовозов тунел и построяването на нови подходи към нея. Предвидени са три входа със стълбищни рамена, ескалатори и асансьори и един спешен излаз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР