1 тийнейджър е убит, 4 души са ранени след стрелба на футболен мач в гимназията на Оклахома, съобщиха властите

...
16-годишно момче беше убито, а други четирима бяха ранени при
Коментари Харесай

16-годишно момче беше убито, а други четирима бяха ранени при стрелба по време на гимназиален футболен мач в Чоктау, Оклахома, съобщиха властите.

Тийнейджърът, чието име не се съобщава, е бил застрелян в петък вечерта, според съобщение за новини от полицейското управление на Чокто.

Властите казаха, че той не е бил ученик в нито едно от училищата, участващи във футболната игра.

Стрелбата е станала по време на третата четвърт от мача на Choctaw High School срещу Del City High School, се посочва в съобщението.

Изстрелите са били произведени от страната на посетителите на стадиона и властите смятат, че „спор, започнал между най-малко двама мъже“, е довел до стрелбата.

42-годишен мъж е с огнестрелна рана в гърдите и е откаран в болница, където е опериран и е в стабилно състояние, според полицията.

Една жена е била простреляна в бедрото, а други две жени, за които се смята, че са студентки, са получили счупени китки и счупен крак, докато са се опитвали да напуснат района, според властите.

01 boston shooting 082623 GRAB WCVB

Полицаите започнаха животоспасяващи действия на ранения 16-годишен младеж, който по-късно почина.

„Суперинтендантът на чоктоу Дейвид Рийд, координаторът по безопасността на чоктоу Стив Кийфър и неговият брат, който е травматолог, започнаха животоспасяващи усилия на 42-годишния мъж, който е получил изстрел в гърдите“, се казва в изявлението.

Училищният район Choctaw наема петима служители на Choctaw за всеки домакински мач. Полицията каза, че и петимата полицаи са присъствали в петък вечерта, в допълнение към двама дежурни полицаи от чоктоу, които са спрели при играта, както и двама полицаи от Дел Сити.

Полицай от Дел Сити е изстрелял оръжието си на местопроизшествието, каза полицията и добави, че шерифът на окръг Оклахома ще ръководи разследването на стрелбата.

Властите откриха два пистолета и осем патрона на местопроизшествието.

Сара Дюбъри от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР