16-годишният Иван Заборовски, който бе ударен от мълния по време

...
16-годишният Иван Заборовски, който бе ударен от мълния по време
Коментари Харесай

Поставиха в изкуствена кома футболиста, ударен от мълния на тренировка

16-годишният Иван Заборовски, който бе ударен от гръмотевица по време на подготовка на московския " Знамя Труда ", е подложен в изкуствена кома.

Състоянието му е устойчиво, кардиограмата му е естествена и няма заплаха за живота му, написаха от клуба в " Туитър ".
В Русия: Мълния прати футболист в болница Инцидентът се случил на подготовка
" Всички реагираха доста бързо и професионално ", сподели изпълнителният шеф на " Знамя Труда " Игор Майоров - " Линейката дойде за осем минути, той имаше проблеми с дишането. Получи първа здравна помощ и евентуално по тази причина към момента е жив ", прибавя Майоров.

Гендиректор ФК «Знамя Труда»: «Все сработали быстро, очень профессионально, скорая приехала через восемь минут. Скорее всего, у него была остановка дыхания, ему оказали первую медицинскую помощь, может, благодаря этому ребенок и жив остался, — сказал Майоров. pic.twitter.com/uABJwRfn3Y
— Znamya Truda FC (@ZnamyaTrudaFC) July 5, 2020

Той прецизира, че по време на тренировката небето е било ясно, като е нямало нито дъжд, нито вятър: " Ако имаше мълния, ние нямаше да упражняваме. Треньорът щеше да заведе играчите във фитнеса ", сподели още Майоров.

Момент удара молнии

На сегодня состояние стабильное, кардиограмма в норме, сильные ожоги на месте входа и выхода разряда молнии. Угрозы жизни, по словам врачей, нет.#знамятруда #ореховозуево pic.twitter.com/nfJIvjKYaC
— Znamya Truda FC (@ZnamyaTrudaFC) July 6, 2020

В обществените мрежи се появи и видео от случая с вратаря, на което се вижда по какъв начин младежът протяга ръка да удари топката на границата на наказателното поле сега, в който е ударен от мълнията.

" Знамя Труда " е считан за най-стария клуб в страната. Основан е през 1909 година в град Орехово-Зуево. В момента отборът заема 11-ото място в зона " Запад " на Професионалата футболна лига - трета дивизия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР