16-годишния Иван Крапивин е починал в болницата в петък, след

...
16-годишния Иван Крапивин е починал в болницата в петък, след
Коментари Харесай

Малкият Иван загина при опит да спаси майка си от изнасилване и клане

16-годишния Иван Крапивин е умрял в болничното заведение в петък, откакто се опитал да отбрани майка си от обезчестяване, написа испанското издание El Diario, представено от bulgaros.ovh.

Иван се прибрал у дома и заварил съседа с нож в ръката, а майка му на пода цялата в кръв.

Драмата, за която в този момент целия свят приказва, е почнала в един от общинските жилища на Северодвинск на 1 май 2017 година Този ден Наталия Крапивина и съседът й Роман Пронин решили да пият в жилището на дамата.

Пронин доста харесвал самотната майка, само че тя не дала отговор на възприятията му.

По време на почерпката двамата се скарали и Пронин взел ножа и я наръгал няколко пъти. По това време 16-годишният й наследник Иван се прибрал у дома и видял съседа с нож в ръката, а майка му на пода в локва кръв.

За да отбрани майка си, Ваня взел 3-килограмова гира и тръгнал против съседа, само че тогава Пронин изтръгнал металната гира от ръцете на момчето и почнал да го ударя с нея по главата.

Решавайки, че Наталия и синът й са мъртви, пияният комшия се опитал да се отърве от телата, само че не могъл самичък и се обадил на собствен другар, с цел да му помогне.

Приятелят му решил да не се забърква в тази история и се обадил в полицията.

След няколко минути служителите на реда пристигнали на мястото на случая и задържали Пронин. Момчето и майката били откарани с кола за спешна помощ в болничното заведение.

Иван е постъпил с тежка черепно мозъчна контузия, а майката с 30 прободни рани. Пострадалите са били неотложно оперирани и настанени в интензивно поделение, добавя медията.

След два месеца Наталия е изписана от болничното заведение.

Когато положението на момчето се нормализирало до известна степен, той е изместен в Архангелската районна детска болница, по-късно в клиника в Санкт Петербург, а по-късно в Московския проучвателен институт за незабавна детска хирургия и травматология.

През това време майката е била лишена от родителските права.

През тази година и половина, до момента в който Иван е в разнообразни лечебни заведения, майката нито веднъж не е посетила сина си.

В същото време цяла Русия схваща за подвига на болното дете и стартират акция за събиране на средства за лекуването му.

След няколко сполучливи интервенции, здравословното положение на Иван стартира да се усъвършенства. През октомври той още веднъж е признат в интензивното поделение.

„ Два месеца лекарите се борят за живота на момчето, само че безуспешно – на 4 декември Иван умира “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР