16-годишен британец излита от София в опит за световен рекорд.

...
16-годишен британец излита от София в опит за световен рекорд.
Коментари Харесай

Братът на Зара Ръдърфорд излита от София в опит за световен рекорд


16-годишен британец излетява от София в опит за международен връх. Мак Ръдърфорд е братът на Зара Ръдърфорд, за която сме ви разказвали в bTV Новините. Тя съумя да се трансформира в най-младата жена водач, обиколила сама света със своя аероплан.

След нейния триумф и международен връх, нейният по-малък брат ще направи опит да обиколи земното кълбо, до момента в който пилотира самичък ултра лекия аероплан Шарк.

Мак е единствено на 16 години и към момента е възпитаник в гимназията в британския град Дорсет. Има и белгийско поданство, защото майка му е белгийска. Основен спонсор на приключението още веднъж е българският предприемач и бизнесмен Димитър Димитров.

Надява се да прелети към Земята за два или три месеца съгласно метеорологичните условия.

Мак показа пред екипа на bTV по-малко от 24 часа преди да излети, че възнамерява за 3 месеца да обиколи света.

„ Околосветската обиколка възнамерява 4 континента, 30 страни, 50 спирки. Излитам на следващия ден от София. След това се насочвам към Сицилия, през пустинята Сахара, джунглата, Мадагаскар, след това на изток към Дубай, Индия, по-късно Съединени американски щати, Мексико, Канада, Исландия, Гренландия, Шотландия, Белгия и още веднъж ще кацна в София. За към 2-3 месеца ще опитам да обиколя света със самолета си Shark. Много се вълнувам, за мен това в действителност е сбъдната фантазия “, споделя момчето.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР