16 години мъж живее с куршум в главата след като

...
16 години мъж живее с куршум в главата след като
Коментари Харесай

16 години мъж живее с куршум в главата: Защо прекратиха разследването на покушението?

16 години мъж живее с патрон в главата откакто е прострелян в двора на учебно заведение. Разследването на покушението е прекъснато преди дни.

Мъжът упорства то да бъде обновено и да получи обезщетение по Закона за подкрепяне и финансова отплата на потърпевши от закононарушения.

Противно на логиката Атанас Златев оцелява, откакто по него от сантиметри са изстреляни 8 патрона

" 15 години и половина съм с патрон в главата. Куршумът застава някъде пред ушния канал. И вътре в главата ми се е капселовал и стои по този начин ", описа Атанас Златев.

Преди 16 години Атанас работи като охранител и огняр в пазарджишко учебно заведение. На 26-ти февруари 2008 година незнаен стреля против него в двора на учебното заведение.

" Отивайки на работа в 6:30, издебнаха ме, имаше остарели постройки на остарели тоалетни. И безусловно от 20 сантиметра ми стреля в главата ", сподели Златев.

Парчето метал няма изгледи в миналото да бъде извадено

Дни след стрелбата криминалистите арестуват хипотетичния създател на покушението. Тогава предпазен очевидец даже споделя детайлности.

" В този разпит този предпазен очевидец е разказал в детайли по какъв начин същата заран, дружно с лицето, което беше привлечено като обвинен, са посетили това учебно заведение. Свидетелят го е изчакал, а лицето, което е привлечено, влезнало в учебно заведение и възпроизвело няколко изстрела, които били чути от този очевидец ", сподели през 2012 година прокурор Ангел Панков от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Дни по-късно обаче обвиненият е освободен, а повода е - липса на доказателства.

" По моето дело няма никой наказан, нито арестуван. Те бяха обвиняване двама души, които бяха пуснати. Целият град знае кой е поръчителят. Ние си имахме спорове с него, той ми се е заканвал. Не дръзвам да изрека името му. Те доста добре знаят града и обществеността кой е. Този човек е престъпно проявен “, добави Златев.

Забитият патрон бил видян едвам, когато дамата ненадейно изгубила схващане

" Доколкото знам, отнасял се е доста негативно към явлението " разпространяване на опиати ", изключително измежду подрастващите, защото той е работил в учебното заведение като надзорник. Вероятно е имал взор върху това по какъв начин напълно младежи, възпитаници, използват опиати. Вероятно някой от разпространителите на тези субстанции е бил обиден от неговото държание ", добави Панков.

През годините пострадалият се жалва на министър-председатели, правосъдни и вътрешни министри. Резултат няма. Месеци след покушението против него получава нова опасност – плик с патрон и обръщение " не си платил дълга ". Авторът на посланието обаче също остава незнаен.

В „ Пирогов ” лекарите се борят за живота му

" Точно на 15-тата година получих от прокурора Панков, че делото е прекъснато. Ако той не може да работи по това дело, да сменят прокурора, да сменят проверяващия служител на реда, да се стартира още веднъж ", счита Златев.

" Делото е формирано по член 115  връзка с член 18 от наказателния кодекс – за опит за ликвидиране през 2008 година. Делото е прекъснато заради обстоятелството, че в този интервал от време причинителят на действието не е открит и е прекъснато заради изтекла 15-годишна отминалост за наказателно гонене ", оповестяват за bTV от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Най-малко осем публицисти са били убити в страната от началото на 2012 година

Днес Атанас Златев приканва новия основен прокурор Борислав Сарафов да възобнови следствието.

" Аз съм умирал 3-4 пъти на операционната маса. Живея с патрон в главата. Имам към този момент 15-20 заболявания в резултат на това. Аз се повеждам междинна телесна. Това междинна ли е? Може ли с патрон в главата да се води междинна? Аз не съм получил никакво обезщетение. Направих молба, внесох си  документи. Отговориха ми, че не мога да бъда, тъй като не бил заловен индивида и не могат да ми бъдат изплатени никакви помощи ", описа Златев.

Пистолетът, с който Атанас Златев е прострелян към момента не е открит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР