16 души са загинали при въздушно нападение близо до йеменския

...
16 души са загинали при въздушно нападение близо до йеменския
Коментари Харесай

16 души са загинали при въздушно нападение в Йемен

16 души са починали при въздушно нахлуване покрай йеменския пристанищен град Ходейда. В постройка, където се събират хустки бунтовници. Има спорни сведения за броя на починалите цивилни и бунтовници при офанзивата. Смята се, че офанзивата е била дело на Саудитската коалиция.
От обединението дават отговор, че в защото към момента се изследват отчетите, не могат да разясняват. Ударът е засегнал част от региона на Ал-хали в Ходейда, той се управлява от подкрепените от Иран бунтовници. Службите за сигурност оповестиха, че вторият удар е бил ориентиран към къщата на водача на хустиките бунтовници, която се е намирала в същия регион, само че няма към момента информация за жертвите, съобщи БГНЕС.
Бунтовническата Ал-Масра също оповестява за два удара в региона на Ал-али. Според тях задачата е бил лагер за бежанци и жертвите са главно дами и деца. Според силите на реда на мястото на офанзивата няма подобен лагер.
В изказване до Агенция Франс Прес, представителят на обединението Турки-ал-Малки заяви: „ Ние взимаме на съществено този отчет и ще проверяваме всички известия от този тип. ” Коалицията е единствената мощ, която може да нанесе офанзива на следената от хустите територия. Те и преди са признавали за „ сгрешени” офанзиви, които са водели до цивилни жертви.
Саудитска арабия и нейните съдружници започнаха военна интервенция в Йемен през 2015 година Те целяха да отхвърлен Хуткските бунтовници, които са завладяли столицата и са възвърнали властта си над държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР