16 депутати ще представляват Варненския избирателен район в 49-то Народно

...
16 депутати ще представляват Варненския избирателен район в 49-то Народно
Коментари Харесай

Кои са варненските депутати в новия парламент

16 депутати ще съставляват Варненския изборен регион в 49-то Народно заседание. ГЕРБ ще има шестима представители, „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” – четирима, „ Възраждане ” - трима, а Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ ИТН ” – по един.

ГЕРБ– Даниел Митов, Славена Точева, Красен Кралев, Павел Христов, Бранимир Балачев и Медиха Хамза;

Даниел Митов (45 г.) стартира петия си мандат като депутат. Завършил е „ Политология “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Външен министър в служебното държавно управление на Георги Близнашки и във втория кабинет на Бойко Борисов. В предходния парламент членуваше в комисиите за надзор над службите за сигурност и по външна политика.

Славена Точева (32 г.) също за пети следващ път ще е народен представител. Тя събра над 10 хиляди преференции и сложи нов връх за Варненския изборен регион. Завършила е Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов със компетентност „ Икономика и ръководство на туризма ”. Работила е като еколог в частния бранш. В 48-то Народно заседание членуваше в комисиите по околна среда и по просвета.

Красен Кралев (56 г.) е избиран седем пъти за народен представител. Първите два пъти се отхвърли от мандатите си, защото беше назначен за състезателен министър във втория и третия кабинет на Бойко Борисов. Завършил е Медицинския университет във Варна и е специализирал световен маркетинг и ръководство на политически акции в университета на Южна Каролина. Експерт е в региона на обществените връзки. В предишния парламент участваше в комисиите по туризъм и по въпросите на децата, младежта и спорта.
Павел Христов (39 г.) е измежду варненските депутати с максимален парламентарен опит. Той попада в Народното събрание за осми следващ път, като в предходното национално заседание беше част от комисиите по външна политика и по електронно ръководство и осведомителни технологии. Христов е приключил компетентност „ Информатика ” и по специалност е IT-специалист.

Бранимир Балачев (70 г.) за трети следващ път влиза в Народното събрание. Завършил е Юридическия факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски ”. Дълги години работи като юрист. В предишния парламент членуваше в комисиите по правни въпроси и за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество.

Медиха Хамза е от квотата на Съюз на демократичните сили. Тя е електроинженер, приключила е ВМЕИ-Варна. От 1993 година до през днешния ден е академични учител. Била е общински консултант във Варна.

„ Продължаваме промяната-Демократична България ” – Даниел Лорер, Стела Николова, Ивайло Митковски и Калоян Икономов;



Даниел Лорер (46 г.) е приключил компютърни науки и бизнес ръководство в университета в Тел Авив. Министър на нововъведенията и растежа в кабинета на Кирил Петков. В 48-то Народно заседание членуваше в комисиите по външна политика и по икономическа политика и нововъведения.

Стела Николова (49 г.) е юрист. Бивш общински консултант във Варна и народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Получи най-вече преференции от претендентите на обединението и съумя да се изкачи от седмо на второ място в листата.

Ивайло Митковски (57 г.) влиза за първи път в Народното събрание. Той е приключил Медицинския университет във Варна и работи като ортопед-травматолог в МБАЛ „ Света Анна ”. Има шест мандата като общински консултант във Варна

Калоян Икономов (45 г.) има бакалавърска степен от Университета в Кент (Англия) и магистърска по „ Бизнес администрация “ в Чикагския университет в Съединени американски щати. В 48-то Народно заседание членуваше в комисиите по енергетика и по политиките за българите отвън страната.

„ Възраждане ”– Костадин Костадинов, Коста Стоянов, Светослав Тодоров

Костадин Костадинов избере да влезе в Народното събрание от София. Четвъртият в листата е Никола Димитров, който може да стане народен представител и от Ямбол и тогава мястото му ще бъде заето от варненския общински консултант Веселин Вешев, който е на пето място.



Костадин Костадинов (44 г.) е приключил „ Балканистика ” и „ Право ” във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий ”. Защитил е докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей на Българската академия на науките. За трети следващ път ще е народен представител, като 48-то Народно заседание беше ръководител на комисията по политиките за българите отвън страната и членуваше в комисия по културата и медиите.

Коста Стоянов (48 г.) е магистър по „ Промишлено и гражданско строителство ” от УАСГ – София и магистър по състезателен мениджмънт от НСА. Бил е зам.-кмет на община Бяла и общински консултант в града. Беше част от последния парламент, в който оглавяваше комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Светослав Тодоров е студент във Варненски свободен университет със компетентност „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “.

Никола Димитров (32 г.) ще е за трети следващ път народен представител. В предишния парламент той беше депутат от Ямбол и членуваше в комисиите по електронно ръководство и по превоз.

Веселин Вешев (52 г.) е дълготраен играч по повдигане на тежести, треньор и арбитър. От няколко години е бизнесмен в областта на селското стопанство като развива малко стопанство. Досега беше общински консултант във Варна.

БСП– Борислав Гуцанов

Ако Гуцанов избра да влезе в Народното събрание от Търговище, мястото му ще бъде заето от втория Павел Раличков.



Борислав Гуцанов (55 г.) за шести път ще е депутат. Завършил е Военноморското учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров ”. Има няколко мандата като общински консултант във Варна. В предходния парламент участваше в комисиите по превоз и по районна политика.

Павел Раличков (41 г.) е инженер със компетентност „ Компютърни системи и технологии ”. Миналата година беше определен за ръководител на варненската организация на Българска социалистическа партия.



ДПС– Филиз Хюсменова

Филиз Хюсменова (57 г.) е приключила френска и съветска лингвистика. Била е министър без портфейл в кабинета на Симеон Сакскобургготски, народен представител в 40-то Народно заседание и три мандата евродепутат.

„ ИТН ” – Тошко Йорданов

Тошко Йорданов има опция да влезе в Народното събрание и от Плевен. Тогава мястото му ще бъде заето от втория Драгомир Петров.

Тошко Йорданов (52 г.) е приключил „ История “ в Софийския университет. Зам.-председател на „ ИТН ” и участник в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание.

Драгомир Петров (50 г.) е сценарист в Шоуто на Слави Трифонов и народен представител в 45-то Народно събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР