16-ата в световната ранглиста и 7-кратна шампионка в първия за

...
16-ата в световната ранглиста и 7-кратна шампионка в първия за
Коментари Харесай

4 мачбола не стигнаха на Серина. Плишкова я прати вкъщи след обрат

16-ата в международната класация и 7-кратна шампионка в първия за сезона шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия по тенис, Серина Уилямс отпадна на четвъртфинал в тазгодишното издание на конкуренцията. Американката ще би трябвало да събере ракетите си и да се прибере у дома, откакто позволи поврат против 8-ата в света в решителния трети гейм - чехкинята Каролина Плишкова, и не съумя да осъществя 4 мачбола.

В началото на мача Плишкова поведе след ранен пробив и 6:4 в първия сет. Американката обаче се активизира в края на втората част и съумя да върне един пробив за 4:4, а по-късно да осъществя още един, с цел да изравни резултата.

Снимка: Reuters

Така се стигна до решителния трети сет. Уилямс бързо натрупа два пробива и поведе с 5:1. По всичко личеше, че тя ще бъде полуфиналистка в Мелбърн за 9-ти път в кариерата си. Чехкинята обаче беше на друго мнение. Тя понижи за 3:5, а по-късно върна и втория пробив. В решителните последни разигравания някогашната номер 1 в света пропусна да осъществя 4 мачбола и в последна сметка Плишкова подвигна победоносно ръце.

Снимка: Reuters

Серина въпреки всичко ще прибави точки към актива си за международната класация, откакто през предходната година не игра на Откритото състезание на Австралия, тъй като се бе отдала на грижи за първото си дете. За 8-ма купа в Мелбърн и 24-а от шампионати от Големия шлем обаче ще би трябвало да изчака.

Плишкова изравни салдото в директните дуели с американката и към този момент и двете имат по 2 триумфа една против друга. На полуфинал американката ще играе против Наоми Осака, която победи Елина Свитолина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР