155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър,

...
155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър,
Коментари Харесай

155 доктори от 11 страни се дипломираха в МУ Варна

155 лекари от България, Англия, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър, Сирийска арабска република, Турция, Украйна и Швеция се дипломираха в Медицински университет Варна. Тържествената гала за полагане на Хипократовата клетва се състоя в зала 1 на Фестивален и конгресен център в морската столица. Четиридесет и един са отличниците от Випуск 2018 на Факултета по медицина към Медицински университет – Варна. Първенец на випуска е доктор Пресияна Боярова, която получи парична премия от ректора и от кмета на Варна.

„ Днес затваряйки една страница, отваряте нова. Но единствено от вас зависи какъв избор ще извършите в бъдеще – дали ще изберете да бъдете себе си, да бъдете експертите, за които сме ви подготвяли през тези 6 години.Моят съвет е: какъвто и избор да извършите, направете го тъй че, да останете правилни на себе си, на човечността и добротата. Не оставяйте събитията или навиците да ръководят вашия избор. Станете стопанин на себе си и използвайте силата на волята си, с цел да избирате. Вие към този момент притежавате част и от могъщата мощ на знанието. А знанието е това, което дава опция за избор “, сподели в академичното си слово ректорът на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов.

Парична премия от ректора на МУ-Варна получиха всички 41 отличници на Випуск 2018 на Факултета по медицина. Районната гилдия във Варна на БЛС даде парична премия за трима от завършващите медици. Д-р Климентина Мончева бе удостоена с премия на името на бележития варненски доктор доктор Никола Сираков. Студентите от Випуск 2018 на медицински факултет излъчиха своите любимци измежду преподавателите си и удостоиха проф. доктор Златислав Стоянов, доцент доктор Тони Аврамов, проф. доктор Антон Тончев и гл. ас. Мария Димова с купата “Любим учител “.

Музикален привет към абитуриентите насочиха Боби и Заки от „ Дует Авеню “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР