153 млн. лв. дължат електроцентралите на „Мини Марица-изток“, съобщи пред

...
153 млн. лв. дължат електроцентралите на „Мини Марица-изток“, съобщи пред
Коментари Харесай

Над 150 млн. лева дължат електроцентралите на Мини Марица-изток

153 млн. лева дължат електроцентралите на „ Мини Марица-изток “, заяви пред БНР изпълнителният шеф на сдружението инж. Андон Андонов.

Най-много са задълженията на държавния Топлоелектрическа централа 2. Те са близо 132 млн. лева, от които 42 млн. са просрочени вземания. От управлението на въгледобивното сдружение приканиха за държавна тактика, която да подсигурява бъдещето на бранша и на комплекса.

От компанията не престават да упорстват за повишение на цената на въглищата, която е 77 лв. на звук условно гориво. От управлението са предложили цената да стане най-малко 81 лв.. Към този миг финансовото положение на мини "Марица изток " е устойчиво, регистрира още изпълнителният шеф Антон Андонов.

,,Проблемът не е толкоз в цената на въглищата, колкото вземанията - 153 милиона ", разясни Андонов.

,,Пред сдружението предстоят съществени инфраструктурни планове в бъдещите години, за които би трябвало ясна поддръжка от държавата'', добави той.

,,Ние сме почнали изместването на елпроводи, 110 киловата. А по-далечните са изместването на река Съзлия, изместването на жп линията ", приключи изпълнителният шеф на сдружението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР