150 митнически служители извършват проверки в данъчните складове на “Лукойл

...
150 митнически служители извършват проверки в данъчните складове на “Лукойл
Коментари Харесай

Нахлуха в “Лукойл”: 150 митнически служители “тарашат” складовете за руски петрол

150 митнически чиновници правят инспекции в данъчните хранилища на “Лукойл ” в страната. Шест екипа на Агенция Митници влязоха през днешния ден сутринта в нефтената рафинерия в Бургас. Те ще създадат цялостни описи на наличните количества съветски нефт и на към този момент създадените от него горива. В рамките на днешния ден ще бъдат тествани общо 50 данъчни склада на територията на страната.

“Проверките се правят в сходство на условията на Закона за използването на ограничаващите ограничения с оглед дейностите на Русия в Украйна ”, заяви за БГНЕС Катя Куцарова, основен специалист в Агенция “Митници ”.

Инвентаризацията е залегнала в признатите законови промени. Те плануват от 1 януари да бъдат спрени квотите за експорт, а от 1 март дефинитивно да спрат вноса и преработката на съветски нефт.

Все отново депутатите взеха решение да дадат на “Лукойл ” гратисен интервал. След 1 януари рафинерията ще има право да осъществя към този момент доставения съветски нефт и създадените от него горива, само че отвън страни от Европейски Съюз.

„ Основна цел на днешните контролни дейности е да бъде осъществена инвентаризация. Както и документиране на наличните количества недопечен нефт. Такъв, импортиран в сходство с дерогацията и наличните количества нефтопродукти, създадено от подобен нефт с генезис Русия, които влизат в обсега на ограничаващите ограничения. В контролните дейности през днешния ден са ангажирани към 150 митнически чиновници. Те са от звената за следващ надзор, акцизна активност и митническо разузнаване и следствие. Например, на територията на Териториална дирекция митница – Бургас в инспекциите вземат участие 23-ма митнически чиновници. Като по-голяма част от екипите – 6 екипа, са ориентирани към “Лукойл Нефтохим ” заради огромния размер на оборудването ”. Това заяви още Куцарова.

Още вести четете в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР