150-килограмовата машина остана 1 минута на височина 3 метраЕкспериментът с

...
150-килограмовата машина остана 1 минута на височина 3 метраЕкспериментът с
Коментари Харесай

NEC вдигна във въздуха летяща кола

150-килограмовата машина остана 1 минута на височина 3 метра

Експериментът с летящата кола бе осъществен в клетка, с цел да се предотвратят възможни вреди от непредвидено държание (снимка: Japan Times видео)

Японската компания NEC тества първообраз на летящ автомобил с тегло 150 кг на тестова площадка. Устройство то с размери 3,9х3,7х1,3 м излетя на височина към три метра и увисна там за към една минута, след което се приземи , се вижда от видео с опита.

Полетът е осъществен в клетка с размери 20х10 метра, с цел да се предотвратят възможни вреди, в случай че 150-килограмовата летяща кола се държи непредвидимо. В същата клетка ще се проведат спомагателни проби до края на годината, с цел да бъдат отстранени неточности в режим на автопилот.

NEC създава летящия автомобил в съдействие с компанията Cartivator, която евентуално ще стартира всеобщо произвеждане на машините. Според разработчиците, първите търговски летящи коли ще се появят на пазара през 2026 година – това ще бъдат товарни транспортни средства.



Плановете на японското държавно управление плануват транспортът на товари благодарение на летящи машини да стартира през 2023 година, а транспортът на пасажери – през 2030 година Все още пред разработчиците има доста време за премахване на неточности.

Япония прави оценка високо вероятностите за летящи коли. Според представител на NEC, гъстотата на популацията в страната е доста огромна, което води и до висока компактност на трафика. Летящите коли могат да отворят пътя към небето и да оказват помощ за разтоварване на пътищата.

За да разработят планове, свързани с дронове и летящи коли, група японски компании сътвориха Фонд за дронове. През последните години страната пропусна редица нови благоприятни условия, да вземем за пример да стане водач в развиването на електрическите коли, само че в този момент е решена да не повтори същата неточност с летящите транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР