150-килограмова мечка обикаляла из родопското село Стойките в нощта срещу

...
150-килограмова мечка обикаляла из родопското село Стойките в нощта срещу
Коментари Харесай

150-килограмова мечка стресна родопско село

150-килограмова мечка обикаляла из родопското село Стойките в нощта против събота и срутила огради на дворове. Това описа кметът на селото Георги Георгиев, представен от „ Агенция Фокус”. Той изясни, че животното не е забелязано от хората, само че по останалите стъпки се познавало, че е с огромно телосложение.

" В селото пристигна специфична група от Регионална инспекция за опазване на околната среда, която се занимава със отбраната на мечките, а настрана и ние сме ловци и доста добре познаваме стъпките на тези животни, които са неповторими. Следата демонстрира, че мечката е пообикаляла из селото през нощта, само че за наслада не е протегнала ръка на други животни, не е срещнала хора и не е правила пакости ", сподели още кметът.

Той посочи, че жителите на Стойките са обезпокоени изключително поради обстоятелството, че селото е туристическа дестинация.

Мечката е диво животно, което обикаля към селата, само че избира да бъде на по-тихо и по-спокойно място. По принцип по това време на годината тези животни изпадат в заспалост и спят зимен сън, само че когато са гладни, не престават да обикалят.

" Това не значи, че мечката обезателно би трябвало да е стръвница и ще нападне животни или хора ", добави кметът на селото.
тагове мечка родопско село Стойките
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР