15 основни хранителни продукта, влизащи в малката потребителска кошница, да

...
15 основни хранителни продукта, влизащи в малката потребителска кошница, да
Коментари Харесай

Министерство на икономиката: 15 основни хранителни продукта да се предлагат на по-ниски цени

15 съществени хранителни продукта, влизащи в дребната потребителска кошница, да бъдат предлагани на допустимо най-хубави цени за най-уязвимите консуматори, предложи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов. Тази мярка ще бъде приложени преди началото на зимния сезон. 
Според Aндрей Велчев - ръководител на съдружие " За налична и качествена храна ", би трябвало да се направи деликатен разбор дали потребителската кошница не би трябвало да порасне. " Рибата не е там, а тя е по-предпочитан артикул, като сурогат на локални артикули. Локалното произвеждане е една опция за по-ниски цени. Имаме стотици дребни местни магазинчета, които към този момент ги няма на картата. Все по-малко всеобщи артикули са на промоция, а когато се случи, то е за сметка на качеството ", счита той.
По думите му дребните търговски обекти може да банкрутират тази зима.
" Таванът на цените наподобява като извиване на ръцете, само че огромните супермаркети би трябвало да намерят метод. Малката потребителска кошница не трябва да става все по-недостъпна. Има артикули с много нереални цени ", счита Велчев.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР