15 новоизбрани членовете на Младежки общински съвет Стара Загора положиха

...
15 новоизбрани членовете на Младежки общински съвет Стара Загора положиха
Коментари Харесай

Младежкият общински съвет на Стара Загора положи клетва

15 новоизбрани членовете на Младежки общински съвет Стара Загора поставиха през днешния ден клетва да работят за своите съграждани и да усъвършенстват всекидневието на младежите. Тържествената сесия на МОС бе открита в зала „ П. Р. Славейков “ на Община Стара Загора.  

„ Никога не забравяйте клетвата, която положихте. Пожелавам ви в никакъв случай да не губите силата, която имате. Да бъдете смели, да бъдете въодушевени, да работите за положителното на младежите “, сподели в приветствието си към новоизбрания управнически орган на Млада Загора ръководителят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева. Тя насочи покана към младежите да вземат интензивно присъединяване в събитията, които се случват в града, като акцентира, че всички могат да вземат участие както в постоянните съвещания на локалния парламент, по този начин и в съвещания на Постоянните му комисии.  

„ Вие сте дейното ядро на града ни. Поздравявам ви за вашата интензивност и избирането ви като представители на младежите в Стара Загора “, с тези думи се обърна към представителите на 25-тия Младежки общински съвет на Стара Загора, началникът на отдел „ Образование “ Станимира Димитрова. Тя добави, че общинска администрация и отсега нататък ще поддържа положителните начинания на МОС. 



По време на днешната тържествена сесия беше утвърден презантационен доклад на всичко свършено по време на миналия мандат на МОС. Досегашните кмет на Млада Загора и ръководител на МОС - Боряна Патеркова и Едислав Кундев, показаха самодейностите, които са осъществени през миналите месеци, като подчертаха, че те ще продължат да работят за положителното на младежите в Стара Загора.  

Младите съветници утвърдиха и утвърдиха основаването на три Постоянни комисии към МОС и обрисуваха и насоките си за работа. Новоизбраният кмет на Млада Загора Гергана Желева показа своите цели и изясни, че в своя мандат планува провеждането на огромна акция за сигурността по пътищата.  

Преди да стартират работа през днешния ден младите общински съветници сервираха по традиция цветя пред барелефа на П. Р. Славейков – първия кмет на Стара Загора след Освобождението на България. 

Младежите получиха копие от Правилника на Общински съвет Стара Загора и специфични значки на локалния парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР