15 млади жени, бременни и майки преминаха на преглед при

...
15 млади жени, бременни и майки преминаха на преглед при
Коментари Харесай

АГ-кабинет заработи в шуменско село

15 млади дами, бременни и майки минаха на обзор при акушер-гинеколог в Здравната работа на село Ивански. Те се възползваха, че от месец в обновената Здравна работа на селото има два нови медицински кабинета и измежду тях е и гинекологичния. Част от дамите имат здравни осигуровки, само че други не са обезпечени и за първи път посещават Аг-специалист, изясни Людмила Андреева, координатор “Здравеопазване” по план на Община Шумен за интеграция на уязвими групи.
 trsh2604-1b  trsh2604-1a
Работата по плана е ориентирана към възстановяване на детското и майчиното здраве и улеснение на достъпа до първична здравна помощ. Прегледите включваха профилактика и съвещания, както и ултразвукова диагностика и проучвания на бременните дами, които се правят от доктор Георги Антонов от ДКЦ-1 в Шумен и акушерката Венета Аврамова. Целта е да се наблюдава бременността и в случай че се открият някакви отклонения, да се реагира навременно и съответно, с цел да се подсигурява раждането на крепко бебе.

АГ-специалисти ще посещават два пъти в месеца Здравната работа в село Ивански. За образуване на прегледите подпомагане оказва здравният посредник Ирина Илиева, за която “Труд” писа, че е предпочела да се върне от Холандия в село Ивански, с цел да работи с ромската общественост. Интересът е огромен и към този момент стартира правенето на описите с дами за прегледи през май, изясни Илиева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР