15-годишният сириец Омар е управлявал автобуса с мигранти, който помете

...
15-годишният сириец Омар е управлявал автобуса с мигранти, който помете
Коментари Харесай

Прокуратурата: 15-годишен сириец е управлявал автобуса в Бургас

15-годишният сириец Омар е управлявал рейса с мигранти, който опустоши патрулка и умъртви двама полицаи в Бургас, оповестиха от прокуратурата в петък. На малолетния към този момент е повдигнато обвиняване. Наказанието, което може да получи, е сред 3 и 10 години затвор. То е по-малко поради възрастта на сириеца, изясни прокурор Соня Петрова от Окръжната прокуратура в морския град.

Това, че точно Омар е карал рейса, било потвърдено от ДНК експертиза, както и посредством свидетелски показания и различаване. А в атобуса имало общо 47 души, 13 от които - деца. Те почнали пътуването си в България от околност на 4 км от граничния пункт " Малко Търново ".

С обвинявания са се сдобили още двама сънародници на Омар, които съгласно прокуратурата също са забъркани в схемата за трафик на незаконни мигранти. Единият е мъжът, който е настанявал пасажерите в рейса, помел патрулка и умъртвил двама служители на реда. Другият сириец пък взел участие в закупуването на транспортното средство.

„ Те са арестувани са за 72 часа и следва внасяне на искане за непрекъснатия им арест ”, сподели Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас.

Един от сирийците е с филантропичен статут, а другите двама – със статут на непрекъснато пребиваващи у нас.

Един българин също се проверява за съучастничество. Все още обаче против него няма повдигнати обвинявания. Изяснява се дали и по какъв начин тъкмо той е взел участие в незаконната скица. Събират се доказателства за това дали той е купил рейса въпреки това и го е внесъл в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР