15-годишната Мелиса от Пловдив страда от бъбречна недостатъчност. Бъбреците на

...
15-годишната Мелиса от Пловдив страда от бъбречна недостатъчност. Бъбреците на
Коментари Харесай

Зов за помощ! 15-годишно дете се нуждае от спешна трансплантация

15-годишната Мелиса от Пловдив страда от бъбречна непълнота. Бъбреците на момичето отказали през август 2019 година Оттогава тя е включена на животоподдържаща хемодиализна терапия. Три пъти в седмицата Мелиса прекарва по 4 часа дневно в болница, където уред пречиства кръвта ѝ. Младата пловдивчанка има незабавна потребност от тази животоспасяваща трансплантация.
Майката на Мелиса спряла да върви на работа, с цел да може да има оптимално време да се грижи за щерка си.
"Случилото се отрази освен на мен и Мелиса, само че и на цялото ни семейство. От мощния стрес татко ѝ получи тежък инсулт, поради който към този момент 8 месеца е на легло – без да може да се движи и да приказва. Това наложи синът ми да напусне също работа, с цел да може да се грижи за брачна половинка ми, до момента в който аз съм по лечебните заведения с Мелиса ", споделя Стефка Янкова.
Мелиса към този момент не върви на учебно заведение и рядко излиза, тъй като диализите я уморяват и тя няма сили даже за елементарна разходка. Диализата е доста мъчителна, само че най-страшното е, че до момента в който поддържа живота ѝ, тя поврежда един по един органите ѝ.
"Ние няма да се предадем и ще се борим по всякакъв начин да подобрим положението на нашето момиче! Именно по тази причина направихме и консултация с турски доктори. От тяхна страна бе доказано, че аз мога да ѝ бъда донор, както и че Мелиса има незабавна потребност от тази животоспасяваща трансплантация ", продължава разказът на майката.
Цената на трансплантацията, както и всички съпътстващи лекуване в чужбина разноски са извънредно непостижими за фамилията. Затова те се обръщат със вик за помощ, към всички, които имат предпочитание и опция да оказват помощ.
"Единствените ни приходи, с изключение на детските добавки на Мелиса, са паричките, изпратени от най-големия ми наследник, който работи в чужбина, само че те стигат едвам за храна и медикаменти. Не знам дали ще успеем да съберем тази огромна сума, само че като майка, която вижда детето ѝ по какъв начин страда, съм длъжна да опитам и да ви прикани за помощ ", споделя Стефка Янкова.
Всеки, който предпочитание да подари средства за Мелиса, може да го направи на банковата сметка:
В изгода на: Хелп Карма Фондация
При банка: Алианц Банк България
Номер на сметка: BG22BUIN95611000581788
Swift / BIC: BUINBGSF
Основание: Живот за Мелиса
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР