1467 литра нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна

...
1467 литра нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна
Коментари Харесай

Близо тон и половина нелегален алкохол откриха в гараж в Аксаково

1467 литра незаконен етилов алкохол откриха чиновници от митническа мобилна група в гараж в град Аксаково, област Варна. Проверката е в границите на засиления надзор на Агенция „ Митници " против нерегламентираното произвеждане и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието.

Засилените инспекции, които започнаха при започване на юли, ще продължат през целия туристически сезон.

Митническата инспекция в частния парцел в града е осъществена на 04.07.2018 година В гараж на територията на парцела митническите чиновници откриват ПВЦ съдове с разнообразни вместимости - от 10 до 55 литра, съдържащи транспарантна и жълта на цвят течност, с аромат на етилов алкохол. Установено е посредством премерване със сертифициран денситометър, че пластмасовите съдове са цялостни с общо 1467 литра етилов алкохол, от които 1125 литра транспарантна течност с алкохолно наличие 32% vol. 287 литра жълта течност - 48,5% vol., както и 55 литра алкохол с алкохолно наличие 97% vol. За алкохола не са показани документи за генезис, гарантиран или заплатен данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС).

Нелегалният алкохол е конфискуван. Взети са проби за лабораторен разбор. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи по случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР