1402, 25 лева е необходимият чист доход на месец за

...
1402, 25 лева е необходимият чист доход на месец за
Коментари Харесай

КНСБ: 2524 лв. чист доход са необходими на семейство с едно дете

1402, 25 лв. е нужният чист приход на месец за един работещ, който живее самичък, а за тричленно домакинство с двама работещи и едно дете сумата е 2524 лв. и 5 стотинки. Това сочат най-новите данни на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за второто тримесечие на годината, заяви БНР.

За една година сумата за семейство е повишена е с 242 лв., а за един работещ - със 134 лв., разгласи президентът на синдиката Пламен Димитров:

" Повече от 2/3 от работещите не могат да доближат заплатата за прехрана, получават приходи под нея. Близо 41% от лицата с трудови хонорари са с приходи до 1000 лева ".

Пред Нова нюз тази заран Димитров сподели, че с 21% са поскъпнали 20-те артикули, които синдикалистите следят.

Очакванията му са инфлацията да е над 10%, само че в бюджета е заложено по-малко число.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР