14 полка от руската армия ще получат нови ракетни комплекси

...
14 полка от руската армия ще получат нови ракетни комплекси
Коментари Харесай

Русия ще има нови ракетни комлекси и бомбардировачи през 2018 г.

14 полка от съветската войска ще получат нови ракетни комплекси " Ярс " с междуконтинентални балистични ракети до края на годината. Новото съоръжение ще размени старите комплекси " Топол " като част от модернизацията на въоръжените сили на страната, оповестява Reuters.

Руската войска ще получи и осъвременени бомбардировачи, оборудвани ракети през 2018 година, разгласи съветският президент Владимир Путин на среща с представители на Министерството на защитата в Сочи.

" През годината въздушната част на нуклеарната триада ще получи осъвременени бомбардировачи ТУ-95МС и ТУ-160, въоръжени с съвременни крилати ракети с дълъг обхват Kh-101 и Kh-102 ", сподели Путин.

Ядрената триада на Русия включва стратегическата авиация, междуконтиненталните балистични ракети и атомните подводници. През последните месеци те са тествани интензивно.

Президентът разпореди на отбранителната индустрия да приключи създаването и да се приготви за производството на система за противовъздушна защита S-500, която служи за отбрана от балистични ракети и е способна да прихваща обекти на най-високата надморска височина, в това число покрай космоса.

Руският държавен глава, чиито връзки със Запада се утежниха напоследък, беше споделил, че не желае конкуренция във въоръжаването, а предизвестява евентуалните врагове, че страната му е създала ново потомство непобедими оръжия, с цел да се отбрани.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР