14-ият София филм фест във Варна ще очаква своите зрители

...
14-ият София филм фест във Варна ще очаква своите зрители
Коментари Харесай

Акценти в програмата на София филм фест във Варна

14-ият София филм фест във Варна ще чака своите фенове от 24 март до 2 април. Официалното разкриване на събитието е в петък (24 март) в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център в морската столица

За 14-и път София филм фест във Варна ще показа на варненската аудитория филми с номинации и награди “ОСКАР ”, “Златен глобус ”, “БАФТА ”, “Златна мечка ”, “Златна палма ” и други

Фестивалът ще бъде открит с кино лентата “Добрият водач ” на Тонислав Христов и с присъединяване на Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Слава Дойчева и други

Акцент в стратегия на тазгодишното издание е „ Повелителят на горите “ на именития немски режисьор Фолкер Шльондорф, притежател на Оскар и „ Златна палма “ в Кан.

Филмът предава вдъхновяващата история на австралийския агроном Тони Ринаудо и неговия революционен способ, който съумява да се пребори с пустинната суша, създавайки десетки декари гора върху безплодни и изоставени земи в Африка.

За делото си през 2018 година Тони Ринаудо е почетен с различна Нобелова премия – наградата Right Livelihood. Филмът визира и световни значими тематики като климатичните промени, миграцията и междуполовото тъждество. Феновете на киното и “зелената концепция ” ще могат да го гледат на 25 март (събота) от 18:00 ч.

Филмът, за който Мартин Скорсезе споделя, че му е върнал вярата в бъдещето на киното… Гледаме изключителния шлагер за 2023 година - “ТАР ” на режисьора Тод Фийлд н а 25 март (събота) от 20:00 ч.

“ТАР ” е роман за международно известния диригент Лидия Тар, на която ѝ следва издаването на нова книга и осъществяване на фамозната Пета симфония на Малер - върхът на нейната впечатляваща кариера. На бял свят обаче излизат „ призраци “ от предишното и нейният персонален и професионален живот стартира да се разпада окончателно.

„ ТАР “ въздействащо изследва властта и нейното влияние и резистентност в днешното общество, а Кейт Бланшет е както постоянно магическа в основната роля, като към този момент завоюва тазгодишните “Златен Глобус ” и “BAFTA ” за най-хубава актриса, а филмът беше един от безспорните любимци за “Оскар ” за най-хубав филм, най-хубав режисьор и най-хубава женска роля, (номиниран и в още 3 категории).

С премията за най-хубаво актьорско осъществяване (поделена) за Вики Крипс в най-новия филм на Мари Кройцер „ Корсаж “ , показан премиерно в влиятелната стратегия „ Особен взор “ на Кан, филмът обикаля над 50 фестивала в целия свят и придвижва хиляди фенове обратно във времето на австро-унгарския император Франц Йосиф и неговата темпераментна брачна половинка – императрица Елизабет.

Филмовите критици са единомислещи във възторга си от превъплъщението на актрисата, а интернационалната преса е изпълнена с оценки като „ признание “, „ сензация “, „ великолепно “, „ брилянтно “, „ смело “, „ зашеметяващо “. „ Корсаж “ е една от петте произведения, номинирани за БАФТА в категорията „ филм на език, друг от британския “, а ние ще можем да го гледаме на 31 март (петък) от 20:00 ч.

Сценаристът-режисьор Джеймс Грей дебютира преди три десетилетия във Венеция с „ Малката Одеса “, за който бе почетен със „ Сребърен лъв “ за постановка. Следващите му четири кино лентата непроменяемо са номинирани за „ Златна палма “ в Кан, а шлагерът „ Към звездите “ с присъединяване на Брад Пит получи номинации за „ Златен лъв “ и Оскар през 2019.

Премиерата на най-новата му творба „ Часът на Армагедон “ бе още веднъж в Кан, където получи отлични мнения и аплодисменти. Джеймс Грей споделя надълбоко персонална история, въодушевена от личното му детство, отдадена на порастването и на силата на фамилните връзки. Във кино лентата ще забележим Банкс Репета, именитият Антъни Хопкинс, Ан Хатауей и Джеръми Стронг. Гледаме „ Часът на Армагедон “ на 1 април (събота) от 20:00 ч. , зала 2 на ФКЦ - Варна.

Цялата стратегия на фестивала можете да видите във, както и на

Билетите са към този момент в продажба!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР