14-годишният Александър Терзиев спечели дело срещу 3-та авиационна база Граф

...
14-годишният Александър Терзиев спечели дело срещу 3-та авиационна база Граф
Коментари Харесай

Синът на загиналия пилот Валентин Терзиев спечели дело срещу авиобаза Граф Игнатиево

14-годишният Александър Терзиев завоюва дело против 3-та авиационна база Граф Игнатиево , заяви " 24 Часа ". Синът на починалия водач Валентин Терзиев на починалия боен водач подп. Валентин Терзиев получи 34 379 лева, които му бяха присъдени от съда.

Средствата са от положения ексклузивен труд на татко му, за който момчето предяви преди 2 години иск. Молбата беше основана на изчислението, че от 2010 година до гибелта на летеца във военно обучение край Шабла Терзиев е работил 3494 часа над естествената дълготрайност на служебното му време, за което не е обезщетен с отмора. Затова Александър потърси обезщетение от 109 900 лева

Ръководството на авиобаза Граф Игнатиево не отхвърля, че е положен ексклузивен труд, само че оспорва размера на желае . В хода на делото са направени нови калкулации каква би трябвало да е компенсацията и тя е избрана в размер на 34 379 лева . За разликата до претендираната сума искът е отритнат. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Припомняме, че при полет със с амолет " МиГ-29 " е по време на военните учения " Шабла 2021 ". Инцидентът стана в 00.45 часа

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев и майка на сина им Димитрина Попова постоянно е твърдяла, че не се интересува от тези пари, за нея е значимо единствено наказателното произвеждане за трагичната крах на брачна половинка й.

Близо 2 година и половина отговорен за нещастието към момента няма.
 МиГ е паднал в морето край Шабла
МиГ е паднал в морето край Шабла

С кораби и вертолети се търси пилотът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР