14-годишната ученичка от варненска гимназия Симона Петрова, която пострада най-тежко

...
14-годишната ученичка от варненска гимназия Симона Петрова, която пострада най-тежко
Коментари Харесай

Търсят кръводарители зa Симона, блъсната на спирка във Варна

14-годишната ученичка от варненска гимназия Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия случай на спирка " Тракия " в понеделник сутринта, се нуждае от кръв за идните интервенции.

Това оповестиха другари и близки на фамилията, които разгласиха и апел в обществената мрежа. В петък от МБАЛ " Света Анна " обявиха, че момичето е нормализирано, само че към момента в тежко положение и в изкуствена кома.

След злополуката, Симона бе настанена в реанимацията с тежка черепно-мозъчна контузия, контузия на гръдния панер и крайниците, дружно с 27-годишен мъж, който също пострада доста тежко и в началото беше с заплаха за живота - с контузия на главата и счупени крака. Впоследствие беше нормализиран и след подобрението му, изместен в отделението по ортопедия.

Другото момиче, блъснато от 21-годишния водач, задремал зад кормилото след нощна промяна, също бе в ортопедията, а четвъртия потърпевш - жена на 51 години, бе настанена в МБАЛ " Света Марина " с комоцио.

Майката на тежко потърпевшото дете предходна инцидентно около мястото минути след злополуката. Тогава Гинка Панайотова описа, че видяла щерка си Симона просната на асфалта в безпомощно положение. Успяла единствено да помогне на лекарите да качат детето й в колата за спешна помощ. Казва, че все още Симона е в кома, а всички се молят час по-скоро тя да се усъвършенства.

Предвид идните голям брой интервенции обаче, другари на Симона започнаха от няколко дни да подаряват кръв с апела към всички, който имат опция да го създадат, да се включат, защото борбата за възобновяване на 14-годишното момиче ще е дълга и тежка.

Всеки, който има опция и предпочитание да подари кръв, може да го направи в кръвния център, който се намира в двора на МБАЛ " Света Анна ", като би трябвало да уточнят, че подаряват кръв за Симона Петрова Костадинова. След това би трябвало да занесат бележката в отделението по реанимация към болничното заведение, разясняват още основателите на акцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР