14-годишната Пламена Даскалова от Горна Оряховица дари косата си за

...
14-годишната Пламена Даскалова от Горна Оряховица дари косата си за
Коментари Харесай

Дете със синдром на Даун дари косата си за онкоболна жена

14-годишната Пламена Даскалова от Горна Оряховица подари косата си за жена, бореща се с онкологично заболяване. Момиченцето направило благородния жест в събота, насърчено от своята майка Юлия, споделя в. "Борба ". Седмокласничката добре схваща измерението на положителното дело, което e сторила, защото самата тя страда от вродено заболяване и осъзнава какъв брой е нужна поддръжката на близките към хората в потребност даже в ежедневните им проблематични обстановки.
Идеята да подари косата си за онкоболна жена пристигнала непринудено. "Плами искаше да има нова прическа и тъй като косата й е доста хубава, гъста и дълга, взехме решение, че може да помогне на някого, който се бори с рака и в резултат на химиотерапия е изгубил своята коса ", разяснява майка й Юлия. Нейната другарка фризьорката Стефка Попова от Велико Търново е част от екипа на организация за основаване на перуки за онкоболни у нас и с наслада прегърнала концепцията дребната Пламена да стане една от дарителките. Така момичето се разделило с цели 30 сантиметра от косата си и стана първата й клиентка с благородна задача за 2018 година.
Тази дължина е изцяло задоволителна за изработката на дълга перука, която е изключително желана, защото нормално дамите се вземат решение да отрежат не повече от 20 – 25 сантиметра – за къса перука.
Юлия и Плами споделиха, че дружно с косата изпращат цялата си позитивна сила към собственичката на бъдещата перука и най-искрените си пожелания тя да оздравее. "Вярваме, че когато имаш поддръжката на положителни хора, може да се оправиш с всички заболявания и проблеми ", споделят те.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР