14 души са загинали в катастрофи на територията на област

...
14 души са загинали в катастрофи на територията на област
Коментари Харесай

Черна статистика! 14 загинали и 102-ма ранени във войната по пътищата в област Враца от началото на годината

14 души са починали в произшествия на територията на област Враца от началото на годината. Такава е черната статистика на Министерство на вътрешните работи за първите 6 месеца от 2022-ра. Ранените във войната по пътищата са 102-ма.
За регистрирания интервал във Врачанско са станали общо 315 произшествия. Данните демонстрират, че най-вече от тях са били на територията на общините Враца и Криводол, следвани от Мездра и Бяла Слатина. Според статистиката, най-критичният ден е събота, а най-честата причина за пътните произшествия е несъобразената скорост. Катастрофи настъпват най-често в светлата част на денонощието, като доминират тези на територията на обитаемоте места.
От посочените данни Министерство на вътрешните работи вади следните заключения: Необходимо е засилено полицейско наличие в понеделник, както и в петък и събота, когато автомобилния трафик е максимален интензитет. През почивните дни би трябвало да се следят транспортните потоци и при нужда да се контролира придвижването за недопускане на тапи и тапи на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на региона. Акциите на Пътна полиция би трябвало да се организират главно денем, във времето от 8 до 21 часа, преди всичко в обитаемоте места на територията на региона и по общинската пътна мрежа.
За отчетния интервал са убити 2-ма и са ранени 7 пешеходци. Като причина за настъпването им се показва, че от страна на водачите на МПС не е налице задоволителна нерешителност към уязвимите участници в придвижването. От Министерство на вътрешните работи считат, че водещ фактор е и неправилното придвижване на пешеходците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР