14 дни без почивка и извънредни смени дават шофьорите в

...
14 дни без почивка и извънредни смени дават шофьорите в
Коментари Харесай

Почивка веднъж на 14 дни имат някои шофьори в Столичен градски транспорт

14 дни без отмора и изключителни смени дават водачите в Столичния градски превоз. При последния случай с злополука на рейс 98 излиза наяве, че за последните 39 дни, водачът е почивал единствено четири, а до деня на злополуката е работил 14 без отмора. За това сигнализираха от гражданската организация " Спаси София ".
" Това е извънредно рисково, изключително за браншове като Градския превоз, където от един човек, зависи живота на 200 души ", съобщи Андрей Зографски от „ Спаси София”.
" Графиците би трябвало да се покриват. Работил съм и с по три почивки на месец. Тази работа е тежка. От край време е по този начин ", сподели водачът на рейс Красимир Герчев.
Антон Баев твърди, че е някогашен водач от Градския превоз и повода за промяна на специалността след 18 години работа са точно изискванията на труд. По думите му, който желае да почива, си взема болничен.
От Столичен автотранспорт обясниха, че от време на време водачите работят изключително поради неналичието на фрагменти . Казват, че всичко се случва по разпоредбите, а всеки ексклузивен час се заплаща.
" Градският превоз в София предлага едни от най-хубавите условия на труд ", безапелационен е Слав Монов, шеф на Столичен автотранспорт.
Инспекторите към този момент са почнали инспекция, заяви bTV. При нарушаване на трудовите условия глобата е от 1500 до 15 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР