14-дневна карантина очаква всички чужденци, които ще присъстват на олимпийските

...
14-дневна карантина очаква всички чужденци, които ще присъстват на олимпийските
Коментари Харесай

Под карантина на Игрите в Токио: Всеки ден тестове на слюнката

14-дневна карантина чака всички чужденци, които ще участват на олимпийските игри в Токио. Мерките против разпространяването на COVID-19 в Япония са строги и засягат даже публицистите.

Репортерът на " Ройтерс " Джоузеф Кембъл е измежду първите задгранични публицисти, които би трябвало да изкарат формалната " тежка карантина " - това е перод от три дни, които той е задължен да прекара най-вече в хотелската си стая. Затова Кембъл си води видеодневник, в който демонстрира през какво би трябвало да премине всеки един негов сътрудник, който има намерение да отразява Игрите в Токио.

Той идва в японската столица предходната седмица. " На доктрина, в случай че нямаме COVID-19, ни е разрешено да се движим сред главния медиее център и нашия хотел през последните 11 дни от карантината, макар че това предстои на смяна според от мястото, от което идва репортерът ", споделя той във видеото.

" С сътрудниците ми пристигнахме на 1 юли на японското летище " Нарита Интернешънъл Еърпорт " с полет от Сингапур. Там ни направиха тест за ковид и ревизираха документите ни. Преди да пристигнем, ние си направихме още два теста: един 96 часа по-рано и втори 72 часа преди идване. "

" След като минахме инспекциите, бяхме посрещнати от тексиметров водач, обезпечен от нашата компания, който да ни откара в хотела за карантина, намиращ се на 40 минути дистанцията. Според протоколите на Токио 2020 е неразрешено да използваме публичен превоз през първите 14 дни от карантината.

При настаняването в хотела и приемането на ключовете за стаите, чиновниците са отделени от гостите с плексигласови загради. Получихме купони за закуска за всеки ден от " тежката ни карантина ". Разчитахме най-вече на тези купони и на приложенията за доставка на храна. "

" Ден първи от " тежката карантина " механически стартира на идващия ден. Беше ни разрешено да посетим ресторанта в хотела и лобито, с цел да си вземем в кутии закуска от бюфета. "

" На входа на ресторанта ни мериха температурата и си сложихме ръкавици за еднократна приложимост, до момента в който сме на бюфета. Други посетители на хотела се хранеха в ресторанта. Обикновено си взимах много храна, задоволително за закуска и обяд. "

" Дадоха ни 3 пластмасови туби, с които да си взимаме от слюнката за дневните COVID-19 проби. Освен това изискваха от нас да осведомяваме за здравословното си положение всеки ден посредством приложение, в това число да пишем каква ни е температурата и дали имаме някакви признаци на ковид. "

За да запълва времето Джоузеф Кембъл прави извършения, пие кафе и се храни здравословно. Междувременно гледа японски новинарски стратегии и се пробва да си напомня японския език.

" През по-голямата част от първите три дни бе най-вече дъждовно и единственият ми взор към света идваше под формата на офис постройка тъкмо пред прозореца ми. ", продължава неговият роман.

" След три дни без положителен тест за COVID-19, получих разрешение да напусна хотела и да се разходя до пресцентъра на Токио 2020. Ще прекарам идващите 11 дни сред хотелската си стая и зоната за медии, което е 5-минутна разходка. Не чакаме да имаме нови проби за ковид до края на сегашния карантинен интервал. ", приключи той.

Олимпийските игри ще бъдат открити на 23 юли и ще завършат на 8 август. Чуждестранни почитатели по трибуните няма да има, а ограниченията против резпространението на ковид са доста строги и в огромна степен ще лимитират напредването и работата на публицистите, които ще отразяват Игрите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР